11:47
Міжнародна академічна мобільність: освітні подорожі викладачів і студентів МДУ

Маріупольський державний університет стрімко розвиває партнерські відносини із закладами вищої освіти Європи, США та Азії. Налагоджена співпраця дозволяє обмінюватися досвідом, проводити освітньо-наукові заходи, брати участь у програмах академічної мобільності.

Завдякі можливостям, які відкриває міжнародна діяльність МДУ, та програмам підтримки для української спільноти, викладачі та студенти не припиняють займатися науковими дослідженнями і неформальною освітою, розвивати мовні навички і культурний кругозір.


У 2022 році академічна спільнота Маріупольського університету здійснила освітньо-наукові подорожі у США, Канаду, Велику Британію, Норвегію, Італію, Німеччину, Чехію, Угорщину, Польщу, Словаччину, Литву, Латвію, Естонію, Фінляндію, Грецію та на Кіпр. Основними програмами академічної мобільності стали Еразмус+, Еразмус+ напряму Жан Моне та міжуніверситетські угоди.


Можливістю поділитися досвідом і перейняти кращі практики скористалися 30 викладачів. Освітяни МДУ долучилися до просвітницьких заходів одного з кращих закладів вищої освіти Чехії, здійснили візит до Університету Вітаутаса Великого та Фракійського університету імені Демокрита, обмінялися досвідом з італійськими колегами, розширили співпрацю у галузях журналістики й археології.


Проявили активність і здобувачі освіти у Маріупольському університеті – іноземні країни відвідали 26 студентів. Вони розглянули нові тренди у медіапросторі, опанували міжкультурну комунікацію, вивчали культуру епох, формування спадщини в історичних контекстах, утворення канонів у мистецтві.


2023 рік обіцяє бути не менш насиченим на освітньо-наукові подорожі. Коло партнерів Маріупольського університету збільшується, напрямки співпраці розширюються, пропозиції з академічної мобільності надходять чи не щодня. Крім того, актуальні можливості для стажувань можна дізнатися у телеграм-каналі Центру міжнародної освіти Маріупольського університету.

Переглядів: 128 | Додав: Деканат