10:12
Студентка МДУ Софія Шустенко здійснила освітні подорожі до країн Європи

Молодь Маріупольського державного університету не втрачає можливостей отримати додаткові знання та покращити власні навички. Студентка ІІІ курсу спеціальності «Культурологія» Софія Шустенко взяла участь у двох європейських освітніх проєктах.

Навесні дівчина стала учасницею програми «Невидимий університет для України» від Центральноєвропейського університету (ЦЕУ). Протягом семестру вона проходила онлайн-курс з культурологічного напрямку, де за допомогою професорів європейських та американських закладів освіти вивчала культуру епох, формування спадщини в історичних контекстах, утворення канонів у мистецтві.


Я вже вдруге беру участь у цій програмі. Вона дає можливість навчатися та одночасно покращувати свою англійську. Мені завжди було цікаво вивчати іноземну мову саме за допомогою розмов про культуру. Завдяки тому, що на зустрічах збиралися активні та вмотивовані студенти, дискусії повністю захоплювали мою увагу.


По завершенні курсу студентка МДУ пройшла відбір до літньої школи у Будапешті, що в Угорщині, та продовжила навчання вже офлайн. Софія відвідувала лекції з політології, соціології, історії та культурології, спілкувалася з викладачами і студентами ЦЕУ, брала участь у неформальних обговореннях тем курсу. Одне з практичних занять присвячувалося історії та суспільному життю Маріуполя.


Я мала змогу детально розповісти про те, яким було моє рідне місто до повномасштабного наступу, поділитися його багатою історією та культурним розмаїттям. Це допомогло іншим студентам сформувати чітке розуміння про життя маріупольців. Після ми обговорювали перспективи відновлення міста та збереження його спадку.


У вересні Софія долучилася до проєкту від Еразмус+ «Проблеми психічного здоров'я та підліткового стресу». Молодь з України, Латвії та Італії відвідувала тематичні тренінги з командоутворення і психології, вчилася позбуватися стресу.


Крім того, у межах проєкту учасники проводили мультикультурні вечори, на яких розповідали про свої країни, знайомилися з італійським містечком Ортелле, відвідували екскурсії сонячними узбережжями Адріатичного та Іонічного морів.


Наразі Софія продовжує навчання онлайн за програмою «Невидимий університет для України». На заняттях вона вивчає культурологічні студії і поглиблює знання з історії та сіспульствознавства.

Переглядів: 182 | Додав: Деканат