22:30
Жертвопринесення в ім’я свободи: члени кіноклубу Docudays UA «Human Rights» обговорили фільм про боротьбу тибетців

4 липня під час археологічних розкопок у смт Ялта відбулося чергове засідання кіноклубу медіапросвіти Docudays UA «Human Rights», яке провів студент IIІ курсу спеціальності «Середня освіта. Історія» Маріупольського державного університету Ісидор Бадасен.

Учасники кіноклубу переглянули короткометражну документальну стрічку Тео Гессінга «Жертвопринесення», яка висвітлює соціально важливу тему прав людини на свободу. Експертом на засіданні виступив доцент кафедри міжнародних відносин та зовнішньої політики МДУ Максим Булик, який познайомив присутніх з історією Тибету.
 

Фільм «Жертвопринесення» розповідає про особливості боротьби тибетців за свої права і свободу своєї країни. Порушена проблема самоспалення, як метод боротьби проти окупації Тибету КНР. Цікаво дізнатися про Тибет і боротьбу тибетців за свою країну,


– студент Ісидор Бадасен.

 

Стрічка залишила двоякі почуття і змусила задуматися, на що здатний особисто я в ім'я свободи. Було помітно, що дана тема зацікавила молодь. Міні-лекція про історію Тибету, прочитана Максимом Буликом, розширила знання про цю тему і допомогла заглибитися у проблему. Обговорення та дискусія фільму проходили у максимально живому і невимушеному форматі, чому в чималому ступені сприяла атмосфера польового наметового студентського містечка,


– керівник археологічної експедиції В'ячеслав Забавін.


Кіноклуб «Human Rights» створений з ініціативи студентського наукового історико-археологічного товариства МДУ та його керівника – доцента кафедри історичних дисциплін Світлани Арабаджи. Засідання проходять щомісяця у Музеї історії та археології МДУ (історичний факультет, ауд. 212). Детальна інформація за телефонами: (0629) 58-75-74, 097-414-45-81.

 

Читайте також: Археологи МДУ відкрили новий польовий сезон

Переглядів: 352 | Додав: Admin