09:55
Викладачі кафедри культурології проводять екскурсії для маріупольців

28 квітня і 5 травня в рамках діяльності Гуманітарного штабу МДУ кандидат історичних наук, доцентка кафедри культурології Ольга Демідко провела екскурсію для маріупольців вулицею Ярославів Вал, яка є однією з найстаріших в столиці, зберігає безліч таємниць і багата на унікальні будівлі.

Під час екскурсії учасники ознайомилися з історією найбільш старовинної оборонної і сакральної пам'ятки архітектури Золоті ворота, легендарним будинком Михайла Підгорського, домом барона М. Штейнгеля, будинками, в яких жили видатні лікарі України В.Образцов та М. Стражеско. Також екскурсанти послухали розповідь про історію Караїмської кенаси, яка побудована у дивовижному мавританському стилі. До того ж, маріупольці побачили дивовижного ворона Києва Крума, який вразив всіх своїм розміром. Послухали історію красивих будинків Родзянка та дізналися в яких будинках на вулиці Ярославів Вал розташовувалася Українська академія наук, Українська державна академія мистецтв, де жили Леся Українка та видатний авіаконструктор українського походження Ігор Сікорський.


Маріупольці залишилися задоволеними екскурсію та з нетерпінням чекають на нові заходи. А 6 травня доцент кафедри культурології, заслужений працівник культури України Юзеф Нікольченко провів екскурсію для переселенців з Маріуполя і місцевих мешканців Рівного в рамках проєкту «2:40 Паралелі від «m.EHUB»


Екскурсоводами також виступили досвідчені фахівці з археології, історії та культури України, освітяни: Прищепа Богдан, доктор історичних наук, доцент, професор кафедри історії України Рівненського державного гуманітарного університету та Прищепа Олена, докторка історичних наук, доцент, професорка кафедри історії України Рівненського державного гуманітарного університету.


Екскурсоводи заохотили учасників прогулянки цікавим маршрутом, який пролягав повз визначні пам’ятки та унікальні локації Рівного: Рівненський обласний краєзнавчий музей, парк Молоді, алею кованих скульптур, пам’ятник Марії Несвицькій (фундаторці міста Рівного), Театральний майдан, майдан Незалежності, парк ім. Т. Г. Шевченка. Не оминули й будівлю Рівненського академічного обласного музично-драматичного театру. Цікаво, що будівлі театрів в Маріуполі та Рівному були зведені за єдиним проєктом. Всі присутні залишилися у захваті від заходу, адже вони змогли більше дізнатися про історію міста, де проживають зараз та почули багато унікальних фактів з культурного життя рідного міста Маріуполя, які стали для них відкриттям.

Переглядів: 122 | Додав: Деканат