10:34
Створюємо простір довіри: у МДУ пройшов тренінг для поліцейських і громадських активістів

30-31 серпня у Маріупольському державному університеті проходив тренінг «Як побудувати довіру до поліції для захисту безпеки і прав людини?». Захід мав на меті підгототувати ініціативну групу маріупольців до участі у проекті «Mariupol Space for Trust. Побудова довіри до поліції для захисту безпеки і прав людини»

Тренінг був організований студентським науковим історико-археологічним товариством МДУ і Громадською організацією «Культурно-освітня платформа «Сенс», до якої входять студенти і викладачі історичного факультету на чолі з доцентом Світланою Арабаджи. Партнерами проекту виступають Управління патрульної поліції в Донецькій області, відділ ювенальної превенції поліції управління превентивної діяльності ГУНП в Донецькій області, Центр ґендерних досліджень і освіти ПРООН, Донецький юридичний інститут та маріупольські школи №№ 24, 25, 30, 33, 51.


За два дні учасниками тренінгу стали 38 маріупольців, серед яких були школярі, студенти, викладачі, патрульні поліцейські та співробітники відділу ювенальної превенції.


У перший день тренінгу відбулися три сесії: «Ідентичність і культурне різноманіття», «Права і обов’язки людини та громадянина. Права дитини в школі», «Ґендер, ґендерні стереотипи, ґендерно-обумовлене насильство». За допомоги тренерки, фахівчині з прав людини Олени Глазкової учасники поглибили розуміння міжнародних документів з прав людини, визначили причини довіри і недовіри до поліції, а також з’ясували ставлення громадян до поліції як державного правоохоронного органу.


Другий день учасники розпочали з квесту, після чого поділилися на групи й обговорили тематику майбутніх безпекових студій. Попередньо узгоджені такі теми зустрічей поліцейських із громадськістю, як протидія булінгу у школах, розвінчання стереотипів про поліцейських, охорона культурних пам'яток тощо. Також члени ініціативної групи проекту обмінялися думками щодо створення наліпок, плакатів та інфографіки на тему попередження насильства.


7 вересня з 10:00 до 14:00 у рамках проекту «Mariupol Space for Trust. Побудова довіри до поліції для захисту безпеки і прав людини» проходитиме воркшоп зі створення квесту й інфографіки.


Проект реалізується за результатами конкурсу грантів «Підтримка взаємодії поліції і населення на засадах партнерства у вибраних громадах Донецької та Луганської областей», який адмініструється ІСАР Єднання за фінансової підтримки, наданої через «Програму розбудови миру та відновлення» ПРООН в Україні.


Подробиці за телефоном 097-414-45-81 (координаторка проекту Світлана Арабаджи) E-mail: [email protected]

Переглядів: 387 | Додав: Деканат