12:20
Студентки МДУ отримуватимуть стипендії Президента України за значні успіхи

Студенток Маріупольського державного університету відзначили академічними стипендіями Президента України за успіхи у навчанні та перемоги на міжнародних і всеукраїнських конкурсах. Фінансове заохочення дівчата отримуватимуть протягом ІІ семестру 2022/2023 навчального року.

Від МДУ стипендіатками стали магістрантка Марія Кустікова (спеціальність «Міжнародні відносини») та студентки Єлизавета Піскус (спеціальність «Переклад (англійська)»), Владислава Деліман (спеціальність «Культурологія»), Альбіна Сажкова (спеціальність «Туризм»), Софія Петрова (спеціальність «Міжнародні відносини»).


Марія має високі результати у навчанні, які вдало поєднує із соціально-науковою діяльністю та роботою за спеціальністю у Центрі міжнародної освіти Маріупольського університету. З першого курсу вона бере участь у міжнародних і всеукраїнських проєктах, конференціях, круглих столах, долучається до засідань диспут-клубу. Після відновлення роботи МДУ у Києві дівчина приєдналася до команди волонтерів гуманітарного штабу незламного університету, яка допомагає та підтримує маріупольців.


Учасниця студентських товариств, гуртків і клубів, староста академічної групи, членкиня студентської ради факультету – Єлизавета вміло поєднує навчання та культурно-громадське життя Маріупольського університету. Дівчина надає значну увагу саморозвитку, а ерудованість демонструє під час інтелектуальних змагань. Окрім цього Єлизавета плідно займається науковою діяльність у сфері судової лінгвістичної експертизи.


Майбутня культурологиня Владислава має високу успішність у навчанні та визначні здобутки у науці. Студентка активно досліджує розвиток української культури доби Ренесансу і Бароко. Результати власних наукових пошуків дівчина неодноразово представляла на конкурсах і конференціях. З першого курсу Владислава займається соціальною діяльністю на рівні факультету – спочатку обіймала посаду культорганізаторки групи, а наразі є заступницею старости групи.


На третьому курсі у межах програми Еразмус+ Альбіна проходила навчання в італійському Університеті Генуї та в результаті успішно склала іспити з 6 дисциплін. Дівчина активно займається науковою діяльністю, а власні здобутки представляє на конференціях, турнірах, конкурсах всеукраїнського та світового рівнів. Нещодавно студентка стала переможницею міжнародної олімпіади з туризму.


З першого курсу Софія займається науковою діяльністю та представляє власні пошуки на конференціях, конкурсах, засіданнях диспут-клубу. За підтримки посольства Сполучених Штатів Америки дівчина долучилася до написання і презентації аналітичного бріфу «Освітня мобільність молоді Маріуполя». Софія соціально активна студентка. Вона обіймає посаду віце-секретаря Молодіжної громадської організації «Ліга політологів-міжнародників «Дипкорпус»» та голови студентської ради факультету.


Вітаємо студенток Маріупольського університету та бажаємо їм подальших визначних здобутків!

Переглядів: 123 | Додав: Деканат