12:52
Студенти МДУ обговорили проблеми енергетичної безпеки України

На черговому засіданні Диспут-клубу «Виклики ХХІ століття» студенти спеціальностей «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» і «Політологія» Маріупольського державного університету обговорили основні проблеми енергетичної безпеки України та їх наслідки для країни.

На початку засідання керівник СНТ, доцент кафедри міжнародних відносин та зовнішньої політики Ніна Гаврилова окреслила сучасну проблему енергетичної сфери України, зокрема те, що наша країна споживає енергоносіїв у два-три рази більше, ніж країни Євросоюзу. Після чого члени клубу намагалися спрогнозувати, як будуть розвиватися події і чого чекати Україні від нового контракту з Росією.


19 вересня у Брюсселі Україна, Росія та ЄС провели переговори про умови поставок і транзиту російського газу в ЄС через територію України з 2020 року, тобто після завершення чинного контракту «Нафтогазу» з «Газпромом». Для України цей контракт має особливе значення, оскільки ще невідомо, на яких умовах наша держава буде забезпечена газом на майбутній 2020 рік, а, можливо, а на наступні 10 років. Наступний етап переговорів відбудеться в кінці жовтня, і наразі питання про забезпечення України газом залишається відкритим.


Змістовну доповідь про поняття енергетичної безпеки та її значення для України підготував студент IV курсу спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» Владислав Клюс.


Після активних обговорень члени клубу дійшли висновку, що зараз єдиним розумним виходом України з кризи є розвиток та підтримання свого енергетичного потенціалу, відмова від імпорту вуглеводнів із-за кордону.


Систематичне проведення засідань Диспут-клубу «Виклики ХХІ століття» стимулює майбутніх політологів і міжнародників цікавитися політичними, економічними, соціальними, культурними, релігійними процесами, що відбуваються у світі, досліджувати їхню взаємозалежність та взаємовплив.

Переглядів: 389 | Додав: Деканат