12:15
Студенти-історики МДУ взяли участь у Фестивалі живих історій у Києві

Студенти-історики Маріупольського державного університету Ісидор Бадасен і Дар'я Зайцева взяли участь у Фестивалі живих історій, який проходив у Києві 28-29 вересня.

Фестиваль живих історій реалізується організацією «Інша Освіта» у партнерстві зі Спілкою MitOst e.V. та громадською організацією «Центр студій політики пам’яті та публічної історії «Мнемоніка» за фінансової підтримки Програми Н.О.Р.Д. Українського культурного фонду, Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні, Міністерства закордонних справ Німеччини та Фонду Роберта Боша.


Фестиваль об'єднав людей, що працюють із культурною спадщиною, вивченням історії та пам’яті – це, зокрема, культурні інституції, незалежні ініціативи, а також бібліотеки, архіви та музеї. Учасники мали змогу долучитися до осмислення новітньої історії, представлення культурних та освітніх практик, спільного пошуку інклюзивного та поліфонічного бачення історії.


Програма фестивалю передбачала презентації близько 100 культурних і освітніх проєктів. На заході демонстрували ініціативи, втілені учасниками й учасницями програми «Студії живої історії» та проєкти інших організацій або незалежних авторів.


Студенти спеціальності «Середня освіта. Історія» Ісидор Бадасен і Дар'я Зайцева презентували проєкт з побудови міжкультурного діалогу «MarS. Mariupol Space for Peace» у рамках заходу «Жива лабораторія публічноісторичних ініціатив». Студенти відзвітували про виконану роботу і розповіли, як їм вдалося зібрати усні історії представників різних етносів і на їх основі створити виставку і набір активних ігор «Mariupol’s Active Games».


По завершенні презентації майбутні історики мали можливість познайомитися з ініціативними групами інших регіонів України, розповсюдити збірки ігор та обмінятися досвідом створення настільних ігор, що популяризують вивчення історії. Також під час фестивалю учасники відвідували екскурсії, квести, лекції, майстер-класи, кінопокази і вистави документального театру.

Переглядів: 388 | Додав: Деканат