16:34
Студенти-історики МДУ відвідали Національний заповідник «Хортиця»

Цієї суботи на базі історико-культурного комплексу «Запорозька Січ» Національного заповідника «Хортиця» пройшло виїзне засідання студентського наукового історико-археологічного товариства Маріупольського державного університету під керівництвом викладачів кафедри історичних дисциплін В’ячеслава Забавіна та Світлани Арабаджи.

Студенти I, III курсів і магістранти спеціальностей «Історія та археологія» і «Середня освіта. Історія» ознайомилися з видатними пам’ятками національної історико-культурної спадщини, відвідали Музей ретро-автомобілів «Фаетон» та Музей історії зброї.


Під час екскурсій студенти побачили автомобільну техніку 20-х - 70-х років ХХ століття, автомобілі часів Другої Світової війни та післявоєнних років, мототехніку, радянські дитячі автомобілі та велосипеди, а також понад 4000 одиниць вогнепальної та холодної зброї, хронологічні межі якої охоплюють величезний проміжок часу – від середнього палеоліту до другої половини ХХ століття.


Проведення виїзних засідань студентського наукового історико-археологічного товариства МДУ сприяє підвищенню рівня підготовки майбутніх фахівців-істориків. Подібний досвід відіграє важливу роль у формуванні у студентів навичок роботи з історичними джерелами та музейними фондами, забезпечує застосування на практиці теоретичних основ проведення історичних досліджень, прищеплює почуття відповідальності за стан національної історико-культурної спадщини.

Переглядів: 372 | Додав: Деканат