10:30
Спільнота МДУ розвиває міжнародний потенціал української освіти

На початку осені спільнота Маріупольського державного університету відвідала Італію в межах проєкту Еразмус+ «Інтеграція та адаптація іноземних студентів» (INTERADIS). Подорож мала на меті презентувати результати роботи за проєктом та обмінятися досвідом з партнерами.

Стажування розпочалося із засідання керівного комітету INTERADIS, у якому взяли участь представники закладів вищої освіти Італії, України, Німеччини та Литви. Незламний виш на нараді представила керівниця відділу по роботі з іноземними студентами Центру міжнародної освіти Лідія Шевченко.


Фахівчиня МДУ розповіла про діяльність університету та окреслила прогрес виконання завдань проєкту в умовах тимчасового переміщення. Під час обговорень вона обмінялася думками з колегами щодо впровадження інтернаціональних активностей і розв'язання поточних проблем залучення іноземного контингенту.


За результатами засідання було вирішено продовжити термін реалізації проєкту INTERADIS ще на один рік. Присутні запланували чисельні ініціативи, серед яких Форум іноземних студентів, академічна мобільність, воркшопи з міжкультурної комунікації, тренінги зі сталого розвитку.


Після на учасників стажування з України чекали робочі зустрічі в Університеті Фоджа. Від МДУ окрім Лідії Шевченко до них долучилися фахівчиня відділу міжнародної мобільності та проєктної діяльності Центру міжнародної освіти Марія Кустікова і деканка факультету іноземних мов Ганна Трифонова. Вони переймали досвід італійського вишу щодо діяльності міжнародного відділу та впровадження маркетингової стратегії набору іноземних студентів.


Крім того, освітянки Маріупольського університету провели перемовини з представниками Університету Фоджа стосовно підписання грантової угоди у межах академічної мобільності програми Еразмус+. Завдяки співпраці з італійськими колегами спільнота незламного вишу матиме ще більше можливостей для залучення до європейського освітньо-наукового простору.


Університет Фоджа на мене справив враження своєю гостинністю та креативним підходом до проведення заходів. Такий досвід дійсно надихає шукати нові перспективи та розвивати міжнародну діяльність. Також вразила згуртованість наших освітян. На зустрічі ми стали однією командою, яка популяризує та просуває українську освіту за кордоном. Ми не були конкурентами один одному, а разом шукали вирішення для тих проблем, що зараз спіткають виші України,

– Лідія Шевченко.

Переглядів: 94 | Додав: Деканат