14:56
Спільнота МДУ долучилася до заходів TRANSFORM4EU в польському університеті

Маріупольський державний університет продовжує перебувати у вирії міжнародних подій завдяки членству в Альянсі європейських університетів TRANSFORM4EU. З 24 по 28 квітня спільнота незламного вишу взяла участь у заходах на базі Сілезького університету в Катовіце (Польща): тижні T4EU, PhD конференції і фестивалі європейської культури.

Приємно відзначити, що до організації активностей долучилися представники МДУ, які наразі проходять стажування у польському закладі вищої освіти, – фахівчиня відділу інформації та зв'язків з громадськістю Світлана Фролкіна і фахівець відділу міжнародної мобільності та проєктної діяльності Центру міжнародної освіти Вадим Ялі.


Тиждень T4EU став чудовою нагодою для молоді отримати нові знання і здобути корисні навички. Учасники обирали один із п'яти навчальних модулів, які відвідували протягом тижня. Вадим Ялі, який вивчає міжнародні відносини, і Айсель Умарова, яка здобуває журналістський фах, долучилися до освітньої сесії «Перемовини на життєвому шляху та в бізнесі». Студенти знайомилися з правилами проведення переговорів і опановували ділову англійську мову.


Платформою для обговорень ролі міста у сучасному світі стала PhD конференція, яка на два дні об'єднала дослідників з різних куточків Європи. Від Маріупольського університету до заходу долучилися аспірантки Катерина Горюнова (спеціальність «Менеджмент»), Тетяна Кухоцька (спеціальність «Політологія») та декан економіко-правового факультету Роман Толпежніков. Вони відвідували лекції, присвячені вивченню міст із різних точок зору – історичної, соціологічної, політичної, урбаністичної, екологічної, культурної, а після долучалися до дискусій про перспективи і виклики їхнього розвитку у ХХІ столітті.


Частина спільноти МДУ, яка небайдужа до мистецтва і відкрита до пізнання нового, взяла участь у триденному фестивалі європейської культури. Творчими активностями займалися завідувачки кафедр Юлія Сабадаш і Олена Педченко, фахівчині відділів Аліна Губська, Марія Кустікова та Світлана Фролкіна, а також студенти, які вивчають економіку, туризм і менеджмент: Дар’я Чевичалова, Денис Літвін, Анастасія Савчук, Марія Савенкова, Анастасія Сорокіна, Єлизавета Манжурова, Катерина Лебедєва, Тетяна Колеснікова.


Учасники фестивалю долучилися до воркшопу у Кіношколі ім. Кшиштофа Кесльовського, на якому знайомилися з кінематографом Польщі, навчалися володіти професійною відео- і фототехнікою, опановували акторську гру. Пізніше на факультеті мистецтв і педагогічних наук Сілезького університету вони відвідали заняття з гончарства, хореографії та театрального мистецтва.


Окрім основних заходів на викладачів, співробітників і студентів незламного вишу чекав інтеграційний пікнік, гранд-концерт та екскурсії польськими містами – Катовіце, Цешин, Конякув, Сосновіце. Активності допомогли ознайомитися з історією і культурою регіону, а також налагодити дружні зв'язки з представниками університетів-членів TRANSFORM4EU.

Переглядів: 118 | Додав: Деканат