12:21
Спільнота МДУ долучилася до тренінгового курсу у Словаччині

Представники Маріупольського державного університету відвідали Словаччину для участі у тренінговому курсі «Сила саморефлексії» від програми міжнародної мобільності Еразмус+.

Співорганізатором проєкту виступила громадська організація «Культурно-освітня платформа «Сенс», до якої входять студенти, викладачі і випускники МДУ на чолі з доценткою кафедри історії та археології Світланою Арабаджи.


Тренінг об’єднав молодь з України, Грузії, Вірменії, Словаччини, Чехії, Португалії. Від Маріупольського університету у мальовниче місто Кошице вирушили старша викладачка кафедри менеджменту та фінансів Ірина Петрик, фахівчиня Центру розвитку людського потенціалу Аліна Губська і студент спеціальності «Право» Віталій Шебаніц.


Протягом тижня учасники дізнавалися, як покращити психологічне здоров’я, сприяти врегулюванню конфліктів і боротися з емоційною напруженістю. За допомогою методів неформальної освіти вони працювали над пошуком шляхів формування самосвідомості та досягнення внутрішнього спокою.


Разом із менторами молодь обговорювала соціальні проблеми, притаманні їхнім країнам. Завдяки роботі у командах спільнота Маріупольського університету спробувала розробити проєкт, націлений на підвищення рівня обізнаності українців про ментальне здоров’я.


За традицією учасники тренінгу провели мультикультурний вечір, на якому презентували звичаї, національні страви і напої своїх країн. Представники МДУ, як амбасадори України, розповіли зарубіжній спільноті про рідний Маріуполь і жахіття війни.


У вільний час молодь знайомилася зі словацьким містом. Екскурсія допомогла дізналася цікаві факти з історії Кошица та побачити головні пам'ятки. Також організатори тренінгу влаштували для учасників поїздку у гори – Високі Тарти, де вони змогли насолодитися краєвидами регіону.

Переглядів: 108 | Додав: Деканат