14:46
Професор МДУ Костянтин Балабанов прочитав лекцію у Кіпрському університеті, присвячену історії та сьогоденню грецької спільноти України

24 січня 2023 р. відбулася публічна лекція «Греки України: історія і сучасність» у Кіпрському університеті К. В. Балабанова – члена-кореспондента Національної академії педагогічних наук України, доктора політичних наук, професора кафедри політології та міжнародних відносин, радника ректора Маріупольського державного університету.

Лекція викликала підвищений інтерес у слухачів, серед яких були професори, викладачі та співробітники кафедри історії та археології, школи грецької мови, кафедри візантійських та новогрецьких студій, центру археологічних досліджень, студенти Кіпрського університету. А також студенти Маріупольського державного університету та Київського національного лінгвістичного університету, які знаходяться на навчанні у Кіпрському університеті за програмою «Erasmus+».


В обговоренні лекції взяли участь ректор Кіпрського університету, професор Тассос Христофідіс, ексдиректор фонду «Анастасіос Г. Левендіс», почесний професор Маріупольського державного університету Хараламбос Бакірдзіс, ексректор Кіпрського університету Ставрос Зеніос, директор школи грецької мови Андонія Янули.


Вони відзначили високий рівень лекції, її змістовний, науковий, історичний та практичний характер, який викликав живий інтерес у присутніх.


Велику допомогу у підготовці та перекладі лекції К. В. Балабанову надали Марина Георгіу, перекладач та адвокат, випускниця МДУ, яка 20 років мешкає та працює на Кіпрі, а також завідувач кафедри грецької філології, доцент Маріупольського державного університету Юлія Лабецька.


Лекція відбулася в будівлі Центру археологічних досліджень Кіпрського університету і транслювалася на YouTube – Центру та за допомогою Zoom-конференції. Під час лекції надходило багато позитивних відгуків та коментарів випускників, викладачів МДУ та активістів грецьких товариств.

Переглядів: 154 | Додав: Деканат