12:20
Навчальний рік 2023-2024: коли стартує та у якій формі проходитиме?

Наближається осінь, а це означає, що зовсім скоро першокурсники поринуть у студентське життя, а молодь старших курсів продовжить опановувати обраний фах. Розповідаємо, коли стартує навчальний рік у Маріупольському державному університеті та у якій формі він проходитиме.

Для студентів І-ІV курсів і магістрантів другого року навчання заняття розпочнуться 1 вересня. Новоспечені магістранти долучаться до інших здобувачів освіти 11 вересня. Ці терміни актуальні для студентів денної форми навчання.


Що стосується студентів заочної форми, то для більшості з них початком навчального року стане жовтень. І-ІІ курси бакалаврату та І курс магістратури відвідуватимуть лекції з 2 жовтня. Здобувачі освіти ІІІ-ІV курсів долучаться до занять 17 жовтня. Магістранти другого року навчання зможуть продовжити вивчати дисципліни з 11 вересня. Виключенням є студенти магістратури освітньої програми «Середня освіта. Історія», у яких установчі сесії розпочнуться 4 вересня.


З осіннього семестру у Маріупольському університеті впроваджений інститут тьюторства або наставництва, який спрямований допомагати студентам із соціалізацією у новому середовищі, вирішенням проблемних питань у навчанні, розвитком потенціалу. У перший навчальний день проводитимуться тьюторські години. Від наставників молодь зможе дізнатися про організацію освітнього процесу в умовах воєнного стану, ознайомитися з розкладом занять і порядком роботи деканатів, а також отримати відповіді на запитання, що цікавлять.


Детальний графік освітнього процесу на осінній і весняний семестри наведені в інфографіці. З розкладом дзвінків можна ознайомитися за покликанням.


Враховуючи виклики, серед яких створення комфортних умов для здобуття освіти після переміщення, Маріупольський університет вводить змішану форму навчання. Це означає, що молодь, яка знаходиться у Києві відвідуватиме пари аудиторно, для інших проводитиметься онлайн-трансляція. Наразі у навчальному корпусі МДУ тривають ремонтні роботи, проте частина просторів вже готова прийняти студентів, зокрема це оснащена спеціалізованим обладнанням і програмним забезпеченням Лабораторія кібербезпеки.


Адреса Маріупольського університету у Києві: вул. Преображенська, 6 (6/4 – якщо шукати через Google Maps). Молодь, яка потребує житла у Києві, має змогу заселитися у гуртожиток.

Переглядів: 114 | Додав: Деканат