11:19
Mariupol Space for Trust: історики МДУ, школярі та поліцейські обговорили питання захисту прав людини

Цієї суботи на базі Маріупольського державного університету відбулася чергова зустріч ініціативної групи проєкту «Mariupol Space for Trust. Побудова довіри до поліції для захисту безпеки і прав людини»: школярів, студентів, викладачів і поліцейських.

Учасники заходу працювали за двома напрямами – створювали макети роздаткового матеріалу, який буде використовуватися під час майбутніх безпекових студій, та розробляли завдання міні-квесту для учнівської молоді на тему «Відповідальність і покарання дітей: історія та сучасність».


Наступним заходом у рамках проєкту «Mariupol Space for Trust» стала безпекова студія на тему «Громадянин і держава: як відстоювати свої права», яка пройшла на історичному факультеті МДУ 16 вересня. під час якої учасники переглянули документальну стрічку «Ґабріель повідомляє з Чемпіонату світу» голандської режисерки Ельс ван Дріль й обговорили тему захисту прав людини. Захід проводив студент III курсу спеціальності «Середня освіта. Історія» Ісидор Бадасен.


У дискусії взяли участь студенти-історики, учні загальноосвітньої школи №№ 25, 51, доцент кафедри історичних дисциплін, куратор проєкту «Mariupol Space for Trust» від МДУ Світлана Арабаджи і випускники МДУ: інспектор із зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Донецькій області, старший лейтенант поліції Євгенія Іванченко і вчитель історії та права загальноосвітньої школи № 25 Марк Бородай.


Фільм «Ґабріель повідомляє з Чемпіонату світу» оповідає, як під час підготовки до Чемпіонату світу з футболу - 2014 бразильський хлопчик Ґабріель Матос стає свідком прокладання залізниці через квартал, де він живе. Обурений цими подіями, хлопчик розміщує у своєму блозі відеозапис, як бульдозери руйнують його район. У майбутньому Ґабріель, стаючи журналістом, намагається захистити свої права.


Проект «Mariupol Space for Trust. Побудова довіри до поліції для захисту безпеки і прав людини» реалізується громадською організацією «Культурно-освітня платформа «Сенс» у партнерстві зі студентським науковим історико-археологічним товариством МДУ у рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу та урядів Данії, Швеції та Швейцарії.


Партнерами проекту виступають Управління патрульної поліції в Донецькій області, відділ ювенальної превенції поліції Управління превентивної діяльності ГУНП в Донецькій області, Центр ґендерних досліджень і освіти ПРООН, маріупольські загальноосвітні школи І-ІІІ ступенів №№ 24, 25, 30, 33 і 51.


За рішенням учасників зустрічі темою наступної безпекової студії буде «Структура поліції. Обов’язки та повноваження патрульної поліції».

Переглядів: 364 | Додав: Деканат