10:49
Mariupol Space for Trust: історики МДУ і поліцейські провели майстерню з розробки квестів, інфографіки та наліпок

7 вересня на базі Маріупольського державного університету відбулася майстерня з розробки квестів, інфографіки та наліпок у рамках проекту «Mariupol Space for Trust. Побудова довіри до поліції для захисту безпеки і прав людини».

У заході взяли участь школярі, студенти, викладачі, представники патрульної поліції та відділу ювенальної превенції поліції управління превентивної діяльності ГУНП в Донецькій області.


Для розробки квестів, інфографіки та наліпок учасники поділилися на дві групи. Перша група тестувала історичний квест «Історія єврейської громади Маріуполя», який розробили історики МДУ магістрантка Олександра Воротілова та студентки ІІ курсу Дар'я Зайцева та Аліна Танасова. Організатори гри поєднали історію єврейської громади та права людини, заховавши в одній із станцій Шкалу упередженості і дискримінації Олпорта.


Під час квесту учасники вирішували логічні та математичні завдання, шукали QR-коди, об’єкти за фотографіями, зробленими понад сто років тому. Маріупольці познайомилися з єврейськими традиціями та видами діяльності єврейської громади в Маріуполі. Найсумнішими сторінками історії юдейської громади стали місця погромів та пункти відправки євреїв на Агробазу під час Голокосту.


Після проходження маршруту разом з представницями поліції, учасники думали як покращити квест, за допомогою методики Едварда Боно «Шість капелюхів мислення».


Друга група учасників на чолі з лейтенантом поліції, інспектором з ювенальної превенції Яною Петрущенко займалася розбобкою інфографіки та наліпок з теми безпеки та побудови довіри до поліції.


Проект «Mariupol Space for Trust. Побудова довіри до поліції для захисту безпеки і прав людини» реалізують студенти і викладачі історичного факультету на чолі з доцентом Світланою Арабаджи, а саме: студентське наукове історико-археологічне товариство МДУ та Громадська організація «Культурно-освітня платформа «Сенс».


Партнери проекту – Управління патрульної поліції в Донецькій області, відділ ювенальної превенції поліції управління превентивної діяльності ГУНП в Донецькій області, Центр ґендерних досліджень і освіти ПРООН, Донецький юридичний інститут та маріупольські школи №№ 24, 25, 30, 33, 51. Фінансову підтримку надає Програма ООН із відновлення та розбудови миру.

Переглядів: 348 | Додав: Деканат