12:31
Майбутнє покоління євроатлантистів: аспірантка МДУ Злата Осіпова долучилася до моделювання Парламентської асамблеї НАТО

Спільнота Маріупольського державного університету активно підтримує європейські та євроатлантичні прагнення України. Аспірантка спеціальності «Політологія» Злата Осіпова взяла участь у ІІІ Моделі молодіжної Парламентської асамблеї НАТО.

Проєкт покликаний зміцнити євроатлантичний орієнтир нескореної країни шляхом надання ініціативній молоді знань і навичок, пов’язаних із викликами євроінтеграції у період воєнного стану. Його реалізатором виступила Мережа захисту національних інтересів ANTS завдяки Центру документації та інформації НАТО в Україні.


Створити атмосферу, що панує під час обговорень і прийняття рішень асамблеї, учасники змогли 26 травня у сесійній залі Київської міської ради.


До майбутнього покоління євроатлантистів на початку заходу звернулися міський голова Києва Віталій Кличко, радник Армії США в Європі з питань Росії та Євразії Марк Войджер, депутатка Європарламенту Раса Юкнявічіне, Голова Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Євросоюзу Іванна Климпуш-Цинцадзе, посли Литви, Румунії, Австрії, Латвії в Україні.


Близько 80 студентів закладів вищої освіти нескореної країни спробували себе в ролі делегатів держав в Парламентській асамблеї НАТО. Під час моделювання сесійної роботи аспірантка МДУ Злата Осіпова стала представницею Італії у комітеті з питань економіки та безпеки. Вона долучилася до розробки резолюції комітету, після чого документ проголосили з трибуни.


Моделі молодіжної Парламентської асамблеї НАТО передувало двомісячне навчання. Учасники слухали лекції від провідних експертів України, Європи та США, у процесі яких більше дізналися не тільки про саму асамблею, а й про Альянс в цілому: його функції, інструменти, виклики.


Аспірантка МДУ разом з іншими студентами обговорювала актуальні питання сьогодення, зокрема енергетичну складову безпеки, стратегічні комунікації та міжпарламентську дипломатію, економічний фронт України, роль США у посиленні безпекового компоненту і Великої Британії у діяльності Парламентської асамблеї. Отримані знання молодь використала під час фінального моделювання події.


Модель Парламентської асамблеї вкотре підкреслила прагнення України вступити до НАТО. Звернення послів, шановних гостей і глибоке вивчення організаційної роботи Альянсу зміцнили мої євроатлантичні погляди. Україна має стати більш захищеною і сильною, має право на успішний розвиток і краще майбутнє,

– аспірантка Злата Осіпова.

Переглядів: 93 | Додав: Деканат