11:36
Магістрантка МДУ Олександра Воротілова розробила історичну гру «Меценат»

20 вересня на історичному факультеті Маріупольського державного університету відбулася презентація історичної гри «Меценат», яку розробила магістрантка спеціальності «Історія та археологія», членкиня студентського наукового історико-археологічного товариства МДУ і громадської організації «Культурно-освітня платформа «Сенс» Олександра Воротілова.

Проєкт був реалізований у рамках програми неформальної історичної та громадянської освіти «Студії живої історії», яка впроваджується в Україні організацією «Інша освіта» у партнерстві з організацією MitOst e.V. за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини та Фонду Роберта Боша.


Першими взяти на себе роль мецената спробували студенти-історики МДУ та учні шкіл №№ 24, 25, 33. За умовами гри учасники мали змінювати тогочасне суспільство, фінансуючи ті чи інші соціальні проєкти, як то курси української або єврейської мов, діяльність вірменського комітету, відкриття Маріупольського міського народного університету. Паралельно з цим гравці-меценати збирали кошти на реформу царської поліції.


У подальшому гру «Меценат» планується використовувати під час безпекових студій у рамках проєкту «Mariupol Space for Trust. Побудова довіри до поліції для захисту безпеки і прав людини»: історики МДУ розповідатимуть про реформу поліції в 1917 році, а поліцейські – про сучасну реформу.


Олександра Воротілова активно поширює історичні знання, здобуті протягом навчання в університеті. використовуючи при цьому інтерактивні методи. Цього року вона розробила квести «Знайди те, чого не можна побачити очима» й «Освіта в Маріуполі: що ми можемо знайти?», які в цікавій і невимушеній формі знайомлять молодь з історією міста.

Переглядів: 402 | Додав: Деканат