17:06
Історичні читання присвячені вшануванню пам’яті жертв Голокосту

Щороку 27 січня світ вшановує пам'ять жертв Голокосту. 27 січня 1945 року війська 1-го Українського фронту визволили в’язнів одного із найбільших нацистських таборів смерті Аушвіц-Біркенау неподалік від Кракова. Жертвами Голокосту стали 6 мільйонів європейських євреїв, 1,5 мільйона з них були з України. На території нашої країни були знищені майже всі єврейські громади.

27 січня на історичному факультеті відбулися історичні читання, присвячений вшануванню пам’яті жертв Голокосту. Були заслухані та обговорені доповіді аспірантки І р.н. Моргун А.А. «Участь євреїв у бойових діях у лавах УПА», та магістра І р.н. Малишева В.О. «Єврейський рух опору в роки другої світової війни».


Студенти та викладачі також переглянули документальний фільм «Голокост. Засвідчений злочин» режисерки Сніжани Потапчук, в якому живі свідки Голокосту розповідають історії про виживання у гетто і тих, хто переховувався від окупантів. Герої фільму, які були дітьми під час Другої світової війни, діляться болючими спогадами про голод, загибель рідних під час масового знищення євреїв, відчайдушні спроби українців допомогти заручникам гетто попри смертельну небезпеку для себе.

 

Переглядів: 155 | Додав: Деканат