09:40
Фахівці МДУ Світлана Фролкіна та Вадим Ялі пройшли двомісячне стажування у польському університеті

Спільнота Маріупольського державного університету охоче приймає пропозиції про співпрацю. Завдяки асоційованому членству в Альянсі європейських університетів Transform4Europe представники МДУ змогли пройти двомісячне стажування на базі міжнародного відділу Сілезького університету в Катовицях.

Перейняти досвід від польських колег відправилися фахівчиня відділу інформації та зв'язків з громадськістю Світлана Фролкіна і фахівець відділу міжнародної мобільності та проєктної діяльності Центру міжнародної освіти Вадим Ялі. До того ж, вони студенти незламного вишу: дівчина вивчає журналістику, а хлопець – міжнародні відносини.


В перші дні стажування всі сили спільноти Університету Сілезії були спрямовані на організацію заходів Transform4Europe: тижня T4EU, PhD конференції та фестивалю європейської культури, які проходили з 24 по 28 квітня. Світлана і Вадим модерували участь студентів Маріупольського університету в активностях.


Як новоспечені члени команди Сілезького університету фахівці МДУ відвідували робочі наради відділів та приєднувалися до засідань представників університетів-членів Transform4Europe, де, зокрема, обговорювали основні теми проведення заходів під егідою Альянсу на базі Трієстського університету, що в Італії.


Світлана і Вадим відзначили, що виконання завдань супроводжувалося підтримкою колег, злагодженою колективною роботою, обговоренням суперечливих питань. Представники Маріупольського університету долучалися до формування звітностей міжнародного відділу та допомагали зі структуризацією інформації.


Стажування не обмежувалося роботою. У рамках університетського проєкту з підтримки іноземних співробітників Come2US фахівці незламного вишу разом з представниками інших країн відвідали інтеграційні екскурсії. Вони побували у Сілезькому планетарії – одному з найбільших у Європі, і на науковій виставці «Геофізика», після чого змогли скуштувати страви, приготовані за старовинними рецептами, у ресторані національної польської кухні.


Загалом враження від стажування неймовірні. Я раджу кожному брати участь у мобільності та відкривати для себе нові горизонти. Мені як фахівцю, чия робота пов’язана з міжнародною діяльністю, було дуже корисно дізнатися про роботу своїх колег із Сілезького університету. Наприклад, на мене справили враження підходи, які використовує Еразмус+ офіс, для залучення студентів до мобільності. Вони приголомшливі і саме їх я планую використовувати у своїй роботі,

– фахівець Вадим Ялі.

 


За час стажування я змогла побачити, як налаштована робота у європейському виші, зокрема найцікавішою стала підготовка заходів Transform4Europe. Саме набуті організаційні навички знадобляться мені у роботі. Окрім цього, корисним став досвід неформального спілкування з науковцями та студентами з різних країн світу. Це дозволило зрушити мовні кордони та вкотре розповісти міжнародній спільноті про діяльність незламного Маріупольського університету у Києві,

– фахівчиня Світлана Фролкіна.


Для Світлани перебування у Сілезькому університеті ще не завершилося. Наразі вона проходить стажування у відділі маркетингу. Протягом місяця дівчина працюватиме над створенням презентаційних матеріалів для структурних підрозділів польського вишу, а під час вступної кампанії буде залучена до промоції університету для іноземних громадян.

Переглядів: 98 | Додав: Деканат