17:13
Європейські ідеї, цінності та перспективи: МДУ відновив традицію проведення Дня кар'єри ЄС

20 жовтня у Маріупольському державному університеті відбувся День кар'єри ЄС. Захід, який до повномасштабного вторгнення був традиційним для спільноти МДУ, вперше пройшов в умовах переміщення.

Організатором події виступив Інформаційний центр Європейського Союзу при Маріупольському університеті за підтримки Представництва ЄС в Україні.


Захід розпочався з вітального слова ректора МДУ Миколи Трофименка, який долучився онлайн через робочу подорож до Європи. Він наголосив, що усі візуальні зміни, які зазнає навчальний корпус незламного вишу у Києві, відбуваються за сприяння Європейського союзу.


Головною активністю Дня кар'єри ЄС стала панельна дискусія. Вона об'єднала студентську молодь, викладачів та експертів, які підтримують європейські цінності та ідеї. Серед них керівниця відділу преси та інформації Представництва ЄС в Україні Байба Кіне, менеджер проєкту «Інформаційна підтримка мереж ЄС в Україні» Денис Черніков, завідувачка кафедри системного аналізу та інформаційних технологій Ганна Мартинюк, доцентка кафедри політології та міжнародних відносин Анастасія Трофименко, завідувачка кафедри філософії та соціології Тетяна Іванець. Модерував дискусію доцент кафедри політології та міжнародних відносин Сергій Пахоменко.


У форматі відкритого мікрофону присутні обговорювали сучасне сприйняття європейських ідей в українському суспільстві, вплив цифровізації на процеси євроінтеграції України, а також висловлювали власне бачення майбутнього країни у складі Європейського союзу.


Після плідного спілкування молодь відвідала тренінги з м'яких навичок, які проводили викладачки кафедри управління персоналом і економіки праці – професорка Світлана Калініна, доцентки Клавдія Тахтарова і Світлана Ланська. Учасники освітніх сесій дізналися про особливості професійного самовизначення, мистецтва публічного виступу та покращили знання з цифрової безпеки.

Переглядів: 458 | Додав: Деканат