10:57
Доцентка МДУ Світлана Арабаджи долучилася до норвезької мережі досліджень України

Навіть перебуваючи за кордоном освітяни Маріупольського державного університету не припиняють підтримувати Україну та Маріуполь, розповідаючи про них на міжнародній арені.

Доцентка кафедри історії та археології МДУ Світлана Арабаджи долучилася до мережі дослідників у Норвегії UKRAINETT, які спрямовують свої наукові пошуки на вивчення історико-соціальних процесів України.


Наразі Світлана Сергіївна перебуває у столиці Скандинавської країни, де працює в Університеті Осло в якості запрошеної науковиці. Доцентка МДУ отримала окремий кабінет і доступ до бібліотеки вишу, а також можливість замовляти книжки з бібліотек Європи.


У межах власного наукового проєкту Світлана Арабаджи вивчає історію греків України в англомовній історіографії та паралельно записує інтерв'ю з освітянами Маріуполя з метою аналізу життя і викладання під час російсько-української війни.


З-поміж іншого, освітянка МДУ неодноразово долучалася до наукових заходів, які виступали майданчиками для обговорення минулого, сучасного і майбутнього незламної країни. Доповіді Світлани Арабаджи розкривали історію грецького населення Приазов’я та формування в їхній пам'яті образу російської імперії як «рятівниці» християн.


Для мене було дуже важливо приєднатися до мережі UKRAINETT, оскільки вона об'єднує науковців, які займаються дослідженням України у різних галузях. Мати можливість спілкуватися з ними, обмінюються ідеями, дискутувати та бачити, як тут сприймають нас, українців, нашу країну, її розвиток та історію є цінним для мене.

Переглядів: 168 | Додав: Деканат