14:23
Доцент МДУ Світлана Арабаджи відвідала Грузію у рамках програми «Демократична школа»

Доцент кафедри історичних дисциплін Маріупольського державного університету Світлана Арабаджи взяла участь у Міжнародній конференції «Як ми впроваджуємо Рамку КДК Ради Європи у наші школи?», яка проходила 16-18 жовтня у Тбілісі.

Захід організовано Європейським центром імені Вергеланда y співпраці з Національним центром підвищення кваліфікації вчителів Грузії (National Teacher Training House). Конференція об'єднала освітян з Грузії, Молдови та України.


Викладачка МДУ прибула у складі численної української делегації тренерів та представників шкіл-учасниць програми «Демократична школа». Програма має на меті змінити українську школу, щоб вона виховувала активних і відповідальних громадян, які поважають права людини.


Під час роботи у групах учасники ділилися досвідом реалізації програми, загальношкільних проєктів, зокрема з адаптації та модифікації уроків, побудованих на інтерактивних методах навчнання і спрямованих на розвиток громадянських компетентностей у школярів. Також присутні обговорювали застосування карток «Демократія для всіх», використання яких допомагає учасникам освітнього процесу корегувати у майбутньому свої думки та дії.


Захід став майданчиком для інтеграції унікального досвіду та налагодження партнерських зв’язків для подальшої співпраці. Різнопланові громадські проєкти мали однакову суть: демократія – це про дію, яка ефективна, коли працює загальношкільний підхід, а до процесу залучені не тільки вчителі, а й передусім учні та батьки.

Переглядів: 351 | Додав: Деканат