13:53
Доцент МДУ Сергій Пахоменко викладає авторський курс у Латвійському університеті

Викладачі Маріупольського державного університету попри перебої електропостачання знаходять способи проводити заняття студентам, більше того – читати авторські курси в іноземних вишах.

Доцент кафедри політології та міжнародних відносин МДУ Сергій Пахоменко протягом року викладатиме у Латвійському університеті. Враховуючи ситуацію в Україні, Сенат європейського закладу освіти дозволив проводити лекції онлайн.


У межах проєкту «Оновлення академічних кадрів і розвиток компетенцій у Латвійському університеті» Сергій Петрович працює запрошеним доцентом кафедри комунікативних наук. У поточному навчальному році він читатиме лекції про інформаційні війни, політичну рекламу та пропаганду.


В осінньому семестрі освітянин МДУ викладає авторський курс «Історичні наративи в пропаганді: приклади Росії та України». Його відвідують студенти Латвійського університету, а також молодь, яка навчається за програмою Еразмус+.


Більшість слухачів, які записалися на мій курс – це молоді люди із Західної Європи: німці, французи, голандці, іспанці. Вони дуже хочуть розібратися у причинах російсько-української війни. Вихованим у постнаціональному глобальному світі, їм часто незрозуміло, як можна використовувати історичні події та їхню різну трактовку для обгрунтування воєнних дій. На своїх лекціях я заглиблюю молодь у східноєвропейський контекст і російсько-українські взаємини,

– доцент МДУ Сергій Пахоменко.


Як і всім українцям викладачеві Маріупольського університету доводиться пристосовуватися до регулярних відключень світла та шукати місця для проведення занять. Одного разу Сергію Петровичу доводилося читати лекцію із заправної станції, де був генератор. Латвійська академічна спільнота з розумінням ставиться до подібних ситуацій і підтримує українського колегу.


Крім того, за темою розробленого курсу «Історичні наративи в пропаганді: приклади Росії та України» освітянин МДУ проводить дослідження в Університеті Джорджа Вашингтона. Сергій Пахоменко запрошений позаштатним науковим співробітником Інституту європейських, російських та євразійських досліджень.

Переглядів: 169 | Додав: Деканат