21:15
Будуємо Україну разом: студенти історичного факультету МДУ стали учасниками волонтерської програми

Літо – це пора відпочинку від підручників і лекцій, та не від добрих справ. Магістранти-історики Маріупольського державного університету Володимир Шаргородський та Анна Забродська стали учасниками волонтерської програми «Будуємо Україну разом» (БУР). З 14 по 21 липня студенти допомагали жителям міста Золотоноша, що на Черкащині.

За тиждень своєї волонтерської діяльності Володимир та Анна разом з іншими учасниками програми допомогли двом нужденним сім’ям і сприяли відкриттю першого у місті громадського простору для молоді.


Сім’ї, яка створила дитячий будинок сімейного типу, волонтери допомагали будувати гараж – накладали ряди будівного матеріалу з бетонуванням. Для іншої родини волонтери утеплили будинок у найбільш критичних місцях: ванній кімнаті та спальні. Також учасники програми працювали разом з майстрами над будівництвом молодіжного простору «Chill out» – шпаклювали, шліфували та фарбували стіни, займалися підготовкою лав і стільців. 


У вільний від волонтерства час Володимир та Анна знайомилися з містом Золотоноша. Також вони з'їздили у місто Канів, де відвідали Шевченківський національний заповідник і Тарасову гору – місце поховання українського поета Тараса Шевченка.
 

Як члени кіноклубу медіапросвіти Docudays UA «Human Rights» студенти МДУ організували перегляд документальних фільмів для інших учасників волонтерської програми. Молодь переглянула стрічки «Лізо, ходи додому!» та «Жертвопринесення», після чого активно обговорила побачене. За словами Володимира Шаргородського, після засідання усі глядачі розкрили навколишній світ з нових ракурсів.


Допомога жителям Золотоноші – не перший досвід волонтерської діяльності для Володимира та Анни. Минулого літа за програмою «Будуємо Україну разом» вони відвідали місто Бар, що на Вінниччині. Завдяки старанням молоді були відновлені будинки та зроблені вуличні меблі у рамках створення нового громадського простору – місця відпочинку й оглядового майданчика. Крім цього, учасники програми помандрували замками Хмельниччини та долучилися до проведення роботи археологічного дослідження у Меджибізькому замку. 
 

Участь у волонтерських програмах, таких як БУР, надає можливість отримати новий досвід, розширити кругозір, познайомитися з цікавими людьми та працювати разом на суспільне благо. Коли ти вже волонтер, цінності та принципи доповнюються та збагачуються емоціями, прагненнями подальшої діяльності. Це час допомоги іншим, тим, хто найбільше цього потребує, і собі у тому числі,


Володимир Шаргородський.

 

Читайте такожМагістрантка МДУ Олександра Воротілова поділилася досвідом розробки квестів з молоддю Вінничини

фото 2018 року з офіційної сторінки волонтерської програми «Будуємо Україну разом» на Фейсбук

фото 2018 року з офіційної сторінки волонтерської програми «Будуємо Україну разом» на Фейсбук

фото 2018 року з офіційної сторінки волонтерської програми «Будуємо Україну разом» на Фейсбук

Переглядів: 418 | Додав: Admin