12:03
Магістранти МДУ отримуватимуть академічні стипендії імені державних діячів першого українського уряду

За значні успіхи у навчанні, науці, громадській і творчій діяльностях молодь Маріупольського державного університету відзначена академічними стипендіями імені державних діячів першого українського уряду.

Протягом семестру фінансове забезпечення отримуватимуть магістранти Яна Левченко та Дмитро Холод («Інформаційна, бібліотечна та архівна справа»), Вікторія Головко («Середня Освіта. Українська мова та література»), Ангеліна Ємельяненко («Дошкільна освіта»), Катерина Товстоног («Початкова освіта»), Анастасія Кучма («Філологія. Українська мова та література»), Аліна Губська («Історія та археологія»), Тетяна Пор'яз («Економіка»).


Яна та Дмитро удостоєні стипендій імені Володимира Винниченка. Навчання дівчина успішно поєднує з науковою та громадською діяльностями, зокрема вона приділяє увагу волонтерству у межах роботи гуманітарного штабу МДУ. Хлопець же плідно займається професійною самореалізацією, працюючи на благо розвитку незламного вишу.


Власні наукові доробки на всеукраїнських і міжнародних конференціях активно представляють Вікторія, Ангеліна, Катерина та Анастасія. Вони збагачують дослідницьку ниву працями з актуальних питань української мови та літератури, проблем педагогіки, формування інформаційно-цифрової компетентності. За освітньо-наукові здобутки дівчатам призначені стипендії імені Івана Стешенка та Сергія Єфремова.


Майбутня історикиня Аліна виступає амбасадоркою нескореної країни. Дівчина долучається до міжнародних активностей, на яких представляє українську культуру і рідне місто, а також ділиться своїм талантом співу, виступаючи на університетських заходах. Вона удостоєна стипендії імені Павла Христюка.


Тетяна Пор'яз постійно підвищує свої знання і вдосконалює практичні навички з економіки та бізнесу. Серед її наукових досягнень – розробка мобільного додатку, ідея якого принесла Тетяні перемогу на всеукраїнському конкурсі. Дівчина отримуватиме стипендію імені Бориса Мартоса.


Маріупольський університет пишається своєю амбітною і талановитою молоддю.

Бажаємо стипендіатам подальших особистих успіхів!

Переглядів: 99 | Додав: Деканат