10:01
Студентки МДУ вирушили на Кіпр у межах програми Еразмус+

Студентки Маріупольського державного університету стали учасницями міжнародного молодіжного обміну «Здорове мислення для соціальної інтеграції», який проходив з 30 березня по 8 квітня у Паралімні за програмою мобільності Еразмус+.

Співорганізатором освітньої подорожі виступила громадська організація «Культурно-освітня платформа «Сенс», до якої входять викладачі, здобувачі освіти і випускники МДУ.


На чолі з доценткою кафедри історії та археології Світланою Арабаджи до Республіки Кіпр вирушили студентки спеціальності «Історія та археологія» Аліна Губська й Ангеліна Іванова, студентка спеціальності «Філологія. Мова та література (англійська)» Орина Васильєва.


Захід об’єднав молодь з України, Кіпру, Вірменії, Йорданії, Бельгії, Північної Македонії. Протягом тижня представниці МДУ переймали досвід збереження здорового способу мислення для соціальної залученності.


Ми виконували різні завдання і, перш за все, з тімбілдінгу. Працюючи у командах, нам було необхідно розробити продукт для інших учасників – рухові та інтелектуальні ігри. До того ж, ми проводили розігрування ролей і виконували імпровізаційні вправи. Це допомагало нам розвивати навички співпраці, взаємодії та розбудови міжкультурного розуміння,

– магістрантка Аліна Губська.


Молодь брала участь у різноманітних активностях: з розвитку творчих здібностей, самопошуку у мистецтві, збереження та покращення ментального здоров'я, а також з надання першої допомоги і оволідіння навичками стрес-менеджменту. З-поміж іншого, обмін передбачав роботу з кіпрськими дітьми у початковій школі – дівчата розробляли вправи для укріплення фізичного здоров'я.


Разом з тим, команди організовували міжкультурні вечори, на яких представляли історію та традиції своїх країн. У вільний час молодь відвідувала екскурсії по місцевості та насолоджувалася краєвидами Кіпру.

Переглядів: 126 | Додав: Деканат