10:21
Засідання студентського наукового товариства «Історія Надазов’я» в рамках Декади студентської науки

18.03.2021 відбулося засідання студентського наукового товариства «Історія Надазов’я» в рамках Декади студентської науки. Такий захід черговий раз став майданчиком для наукового та особистісного самовдосконалення здобувачів вищої освіти спеціальностей «Середня освіта (Історія)» та «Історія та археологія.

У центрі уваги на засіданні СНТ опинилось українське козацтво та Кальміуська паланка, яка була осереддям утвердження християнської цивілізації в Надазов’ї, а згодом стала відправною точкою розбудови Маріуполя. Особливу увагу краєзнавці зосередили на аналізі документів Архіву Кошу Нової Запорозької Січі та речових пам’яток минулого, які відображають церковне й повсякдення життя запорожців та символіку козацької старшини.


Заслухавши доповіді Анастасії Моргун, Олександра Корнієнка та Микити Ємельянова, студенти під керівництвом доцента кафедри історичних дисциплін Вадима Коробки дискутували про достовірність відображення речовими історичними джерелами етнічної та станової приналежності їх власників. Не оминули учасники дебатів й суперечливі шляхи втілення маріупольської міської політики історичної пам’яті щодо козацького минулого нашого краю.

Переглядів: 356 | Додав: Деканат