11:39
Засідання історико-археологічного товариства МДУ

В неділю відбулось чергове засідання історико-археологічного товариства МДУ на якому студенти, випускники та викладачі обговорювали документальний фільм «Пропаганда». Стрічка присвячена подіям чилійської президентської кампанії 2013 року, посеред одного з найвідчутніших соціальних заворушень тих років в цій країні.

Фільм викликав обговорення ролі пропаганди та її впливу на громадян, учасники провели аналогії з передвиборчими перегонами в Україні. Також молодь визначила маніпулятивні прийоми, які використовувалися під час виборчої кампанії та порівняла з тими, що застосовуються в нашій країні.


Стрічка “Пропаганда”, що демонструє передвиборчі перегони у Чилі є досить показовою в аспекті використання політичних технологій та їх впливу на електорат. При перегляді фільму невимушено виникають асоціації з нашою країною, яка має схожі проблеми. Особисто мені, фільм допоміг краще розібратись в політичних “лайфхаках”, що використовють у передвиборчій агітації та згадати чи спрацювали на мені схожі “трюки” у президентських виборах 2019 року в Україні

- випускник спеціальності «Історія та археологія» МДУ Максим Матосов

Переглядів: 139 | Додав: Деканат