22:44
За спеціальністю «Політологія» відбувся захист дисертації Дмитра Лубінця на здобуття наукового ступеня доктора філософії

12 лютого 2021 р. відбувся успішний захист дисертації на здобуття наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю «Політологія» Лубінця Дмитра Валерійовича. Робота виконана на тему «Лобізм у політичній системі: закордонний досвід для України» під керівництвом Балабанова Костянтина Васильовича, доктора політичних наук, професора, члена-кореспондента НАПН України, радника ректора МДУ, професора кафедри міжнародних відносин та зовнішньої політики МДУ.

На початку захисту із вітальним словом виступив ректор МДУ, кандидат політичних наук, професор кафедри міжнародних відносин та зовнішньої політики Трофименко Микола Валерійович.


Опонентами виступили Наумкіна Світлана Михайлівна, доктор політичних наук, професор, завідувач кафедри політичних наук і права ДЗ «Південноукраїнський національний педагогічний університет ім.К.Д.Ушинського» та Кривошеїн Віталій Володимирович, доктор політичних наук, професор, завідувач кафедри соціології Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара.


Виступ дисертанта викликав жвавий інтерес у членів Спеціалізованої вченої ради Маріупольського державного університету ДФ 12.093.002, яку очолила Пашина Наталя Полікарпівна, доктор політичних наук, професор, професор кафедри міжнародних відносин та зовнішньої політики Маріупольського державного університету. Також до складу ради окрім голови та опонентів увійшли рецензенти дослідження Грідіна Ірина Миколаївна, доктор історичних наук, професор, професор кафедри міжнародних відносин та зовнішньої політики Маріупольського державного університету та Гільченко Олена Леонідівна, кандидат політичних наук, доцент, завідувач кафедри міжнародних відносин та зовнішньої політики Маріупольського державного університету.


В ході обговорення результатів дослідження було акцентовано на актуальності та важливості теми лобізму для української держави, а також на тому, що дисертант, займаючи посаду народного депутата Верховної Ради України, має можливість не тільки наукового, а й практичного втілення результатів своєї роботи.


В результаті голосування членами Спеціалізованої вченої рада на підставі прилюдного захисту дисертації було прийнято одноголосне рішення про присудження Лубінцю Д.В. ступеня доктора філософії з галузі знань 05 Соціальні та поведінкові науки за спеціальністю 052 «Політологія».


Бажаємо успіхів та творчої наснаги нашому дисертанту!

Переглядів: 290 | Додав: Деканат