08:25
З нагоди Дня соціолога на історичному факультеті відбувся круглий стіл, присвячений перспективам розвитку соціологічної науки в Україні

1 жовтня 2021 року на історичному факультеті відбувся круглий стіл, присвячений перспективам розвитку соціологічної науки, який був приурочений до десятиріччя запровадження Дня соціолога в Україні та відзначався в межах святкування тридцятиріччя Маріупольського державного університету.

У заході прийняли участь провідні соціологи України, викладачі та студенти-соціологи з Маріупольського державного університету, Приазовського державного технічного університету, Херсонського державного університету.


Привітали учасників круглого стола з професійним святом декан історичного факультету Вікторія Лисак та доктор соціологічних наук, професор Богдан Слющинський.


Учасники обговорили основні напрямки розвитку соціологічних досліджень та перспективи сучасної вітчизняної соціології, окреслили основні актуальні напрямки співпраці між закладами вищої освіти. Студенти-соціологи Маріупольського державного університету розповіли про особливості навчання на спеціальності та презентувати результати власних наукових пошуків.


В рамках заходу було відзначено найбільш активних студентів-соціологів та підведено результати конкурсу есе з соціальної тематики, який проводився серед учнів загальноосвітніх шкіл міста Маріуполя та студентів МДУ.


Також під час круглого столу було обговорено перспективи розвитку соціологічної освіти в місті Маріуполь та регіоні, відзначено практичну необхідність підготовки фахівців-соціологів, які б спеціалізувалися на особливостях розвитку соціальних процесів з урахуванням характерної специфіки регіону, у тому числі, можливість започаткування підготовки докторів філософії за третім освітньо-науковим рівнем вищої освіти на базі МДУ.

Переглядів: 261 | Додав: Деканат