15:07
Викладачі кафедри історичних дисциплін Романцов В.М. та Романцова Н.І. прийняли участь у Форумі краєзнавців Донеччини

Викладачі кафедри історичних дисциплін професор Романцов В.М. та доцент Романцова Н.І. прийняли участь у Форумі краєзнавців Донеччини, присвячений 30-річчю діяльності Донецької обласної організації «Національна спілка краєзнавців України», яке відбулося 15 травня в онлайн режимі та виступили з доповіддю «Студії з історії українського Приазов`я на сторінках вісника МДУ. Серія. Історія. Політологія (2015 -2019 рр.)»

Основною метою форуму є підбиття підсумків діяльності краєзнавців Донецької області, вшанування дослідників краю, визначення специфіки краєзнавчої діяльності в умовах зовнішньої агресії.


На обговорення винесені різні аспекти краєзнавства, які дозволять підсумувати здобутки науковців у вивченні Донеччини, сформувати сучасний образ регіону, позначити його больові точки, накреслити напрями публічної діяльності задля формування почуття гордості та відповідальності за донецький край як невід’ємну частину України.


Під час роботи форуму з ініціативи гаранта ОНП Історії та археології професора Володимира Романцова були обговорені цілі та програмні результати підготовки докторів філософії. Краєзнавці звернули увагу на доцільність вивченя історії повсякдення у локальному вимірі.

Переглядів: 368 | Додав: Деканат