12:58
Викладачі історичного факультету взяли участь у Круглому столі «Eduтрансформація складова формування сучасного правоохоронця та правознавця»

26 березня 2021 р. у Донецькому юридичному інституті МВС України відбувся Круглий стіл «Eduтрансформація: гуманітарна складова як чинник формування сучасного правоохоронця та правознавця», який проходив в он-лайн та оф-лайн режимі паралельно у м. Маріуполь та м. Кривий Ріг.

Доцентка кафедри міжнародних відносин та зовнішньої політики, кандидат історичних наук, директорка Центру гендерних досліджень та освіти МДУ Юлія Константинова представила доповідь на тему: «Впровадження гендерного підходу у навчальний процес закладів вищої освіти (на прикладі Маріупольського державного університету)».


Доцентка кафедри історичних дисциплін, кандидат історичних наук Світлана Арабаджи представила доповідь на тему: «Розвиток громадянських компетентностей у здобувачів вищої освіти під час викладання дисципліни «Історія України».


Загалом робота проходила за чотирма напрямками: - дисципліни гуманітарного циклу як чинник формування світогляду і професійної культури майбутніх фахівців; - взаємодія та обмін досвідом закладів вищої освіти в процесі підготовки правоохоронців та правознавців; - формування політичної, етнонаціональної та гендерної толерантності у здобувачів вищої освіти; - міжнародні наукові та навчально-освітні програми: перспективи реалізації в освітньому процесі.


За результатами роботи Круглого столу було розроблено рекомендації. Учасники отримали сертифікати.

Переглядів: 273 | Додав: Деканат