09:53
Студентки МДУ завершили навчання у литовському університеті за програмою Еразмус+

Молодь Маріупольського державного університету не втрачає можливостей для особистого і професійного розвитку, особливо, коли справа стосується освітніх стажувань за програмою академічної мобільності Еразмус+.

Студентки Єлизавета Вінницька (спеціальність «Економіка»), Єлизавета Русанова (спеціальність «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії»), Юлія Пісоцька (спеціальність «Менеджмент») протягом весняного семестру навчалися в Університеті Вітовта Великого, що у Литві.


Дівчата успішно пройшли конкурсний відбір і отримали стипендіальне забезпечення для комфортного перебування у європейській країні.


Програма навчання передбачала відвідування пар – дисциплін за вибором, які найбільше підходили студенткам за фахом. Дівчата перебували у багатонаціональному середовищі, що спочатку було незвично. Проте академічна спільнота литовського вишу була відкритою до молоді з України, чим допомагала адаптуватися у новому колективі.


У середині семестру представниці незламного університету разом з іншими здобувачами освіти складали тест з дисциплін, які є обов'язковими для допуску до підсумкового іспиту. Саме це стало найбільшою відмінністю отримання освіти у Литві у порівнянні з Україною. Заняття, написання курсової та сесія проводилися англійською, що дозволило дівчатам підвищити рівень володіння іноземною мовою.


За підсумками навчання в Університеті Вітовта Великого студентки МДУ отримають сертифікати з власними оцінками, які додаватимуться до диплома про здобуту вищу освіту.


У межах освітнього стажування представниці МДУ долучалися до формальних і неформальних заходів. Єлизавета Вінницька та Єлизавета Русанова взяли участь у міжнародному форумі до річниці повномасштабного вторгнення росії на територію суверенної держави. Юлія Пісоцька долучилася до конференції з балтійських досліджень, допомагаючи з проведенням дискусій. На запрошення професорки Університету Вітовта Великого, координаторки Альянсу європейських університетів Transform4Europe Інети Дабасінскієне дівчата відвідали бранч, на якому обговорили литовсько-українське партнерство та культурне розмаїття двох дружніх країн.


Після завершення освітнього стажування молодь МДУ поділилася своїми емоціями та враженнями.


Навчання в університеті за обміном може викликати занепокоєння стосовно мовного бар'єра або невизначеності, але всі ці страхи одразу відпадають, коли ти потрапляєш у нове середовище. Я бажаю всім, хто тільки починає пізнавати світ за програмою Еразмус+, не боятися, ставити собі нові цілі і підкорювати найвищі вершини свого світогляду, – студентка Юлія Пісоцька.


Чи складно було мені адаптуватися? Можу з впевненістю сказати, що ні. Академічна спільнота сприяє тому, щоб іноземні студенти відчували себе комфортно. Університет Вітовта Великого пропонував безліч варіантів для проведення позанавчального часу – ми регулярно отримували запрошення на заходи, які покликанні зменшити напруження. Тож не вагайтеся! Якщо є можливість – однозначно варто нею скористатися, – студентка Єлизавета Русанова.


Під час перебування в Університеті Вітовта Великого я познайомилася з багатьма цікавими людьми, отримала нових друзів та, найголовніше, досвід – життя у мультинаціональному суспільстві. Я усім раджу подавати заявки на Еразмус+, таке студентство ви будете згадувати з посмішкою, – студентка Єлизавета Вінницька.

Переглядів: 96 | Додав: Деканат