12:31
Студенти МДУ стали учасниками Зимової політичної школи в Естонії

Студенти Маріупольського державного університету спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» та аспірантка спеціальності «Політологія» взяли участь у Зимовій політичній школі Університету Тарту «Між Балтійським та Чорним морями» (Between the Baltic and the Black Seas). Молодь перебувала у місті Кіряке з 9 по 15 лютого.

Школа реалізована у рамках програми Еразмус+ «Переосмислення регіональних студій: Балто-Чорноморське співробітництво» (Rethinking Regional Studies: Baltic-Black Sea Connection).


Від МДУ до Естонії вирушили Вікторія Сенатосенко, Анастасія Кучеренко, Валерія Бурда, Дар’я Алєксєєва та Владислав Клюс. Крім студентів маріупольського вишу, учасниками міжнародної навчальної програми стали студенти з Одеського національного університету імені І. І. Мечникова, Львівського національного університету імені Івана Франка та Університету Тарту.


Навчальний процес складався з лекцій та інтерактивних занять, зокрема, презентацій та групових дискусій. Майбутні міжнародники та політологи обговорювали питання політики пам'яті та війн пам'яті, онтологічної безпеки у міжнародних відносинах, розробки планів вирішення конфлікту на Сході України, безпеки Чорноморського регіону. З-поміж іншого, учасники торкалися тем, пов'язаних із біоенергетикою, біополітикою та перформативним популізмом у Східній Європі та у Балтії.


Під час навчання студенти змогли покращити навички комунікації, командної роботи, нетворкінгу, публічних виступів та сприйняття іноземної мови на слух. Отриманий досвід молодь планує застосовувати під час написання наукових робіт та проведення семінарських занять.


За результатами Зимової політичної школи студенти отримали сертифікати учасників міжнародної навчальної програми.

Переглядів: 257 | Додав: Деканат