12:17
Студенти МДУ отримуватимуть стипендії Президента та імені М. С. Грушевського

Студентам Маріупольського державного університеті призначені академічні стипендії Президента України та імені М. С. Грушевського на ІІ семестр 2020/2021 навчального року.

Стипендій Президента України удостоєні понад 400 кращих здобувачів вищої освіти, з яких 23 студента вишів Донецької області. Від Маріупольського університету за особливі успіхи іменні академічні стипендії отримуватимуть студентка спеціальності «Економіка» Софія Козлова та магістрант спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» Владислав Клюс.


Софія не тільки відмінно навчається, а й має значні успіхи у громадській і творчій діяльності. На першому курсі вона увійшла до студентської ради економіко-правового факультету, а вже наступного навчального року обійняла посаду голови культурно-масової комісії. Дівчина неодноразово брала участь у творчих заходах, які проводилися на рівні університету та міста. Під час Фестивалю студентської творчості «Дебют-2018» Софія здобула перемогу у капітанському змаганні танцювального шоу «Майданс» та отримала Гран-прі за сольний виступ у жанрі «Хореографія». Також свої таланти дівчина продемонструвала у конкурсах проєкту «Study Challenge», організованого Маріупольською міською радою. За сольний танець Софія отримала ІІ місце, а за виступ в колективі ансамблю сучасного танцю Equilibrium МДУ – посіла І місце.


Крім того, команда Маріупольського державного університету, капітаном якої була дівчина, стала призером міського дебатного турніру «Країна починається з тебе».


Взірцеве навчання Владислав успішно поєднує з науковою діяльністю. Хлопець є членом студентського наукового товариства диспут-клуб «Виклики ХХІ століття» та активним учасником всеукраїнських і міжнародних конференцій, конкурсів, програм. У минулому році він взяв участь у Зимовій політичній школі Університету Тарту, що в Естонії, де разом з іншими студентами обговорював актуальні питання безпеки Чорноморського регіону та конфлікту на Сході України. Отриманий досвід студент МДУ майстерно застосував у дослідницькій роботі, яка стала переможною у конкурсі в рамках заснування клубу випускників Академії НАТО.


Іменні стипендії М. С. Грушевського отримуватимуть 51 здобувач вищої освіти, серед яких двоє навчаються у Маріупольському державному університеті. Кращими серед кращих стали студентка спеціальності «Культурологія» Владислава Деліман і студентка спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» Єлизавета Русанова.


Владислава тільки навчається на ІІ курсі, та за цей час вона продемонструвала справжню здібність до отримання професійних навичок майбутнього культуролога та самовдосконалення у галузі культури України. У сфері її наукових інтересів – проблема розвитку української культури доби Ренесансу і Бароко. Власні дослідницькі здобутки дівчина вже встигла представити на всеукраїнських і міжнародних науково-практичних конференціях.


Єлизавета не тільки відмінниця, а й членкиня Молодіжної громадської організації «Ліга політологів-міжнародників «Дипкорпус». Активна життєва позиція дозволила їй проявити себе у заходах різного рівня і спрямованості – від інтелектуальної гри «Що? Де? Коли?» з антикорупційних питань, до інтелектуальної гри-дискусії для молодіжних лідерів Сходу України. Також Єлизавета постійно удосконалює свої знання через неформальну освіту. Серед багатьох навчальних активностей вона пройшла курс із медіаграмотності, тренінги з файндрайзингу та проєктного менеджменту.


Щиро вітаємо стипендіатів і бажаємо подальших успіхів у навчальній, науковій, громадській і творчій діяльності!

Переглядів: 270 | Додав: Деканат