19:06
Студенти і викладачі МДУ вшанували пам'ять загиблих у роки Другої світової війни

8 травня студенти і викладачі історичного факультету Маріупольського державного університету відзначили 74-ту річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні і День пам’яті та примирення. 

Завідувач кафедри історичних дисциплін МДУ, професор Володимир Романцов виступив із доповіддю на тему «1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо» і запросив студентів приєднатися до дискусії.


Присутні зійшлися на думці, що на сьогодні День пам’яті та примирення не символізує тріумф переможців над переможеними, а є нагадуванням про катастрофу і про те, що не можна вирішувати міжнародні проблеми шляхом збройної агресії та окупації державних територій.  Водночас учасники дискусії підкреслили необхідність утвердження нового меморіального канону – «не святкуємо, а вшановуємо» з акцентом на історіях пересічних людей, учасників та очевидців війни. 


Студенти-історики, -політологи та -міжнародники слушно аргументували непересічний внесок України у перемогу над нацизмом і союзниками Німеччини. По завершенні заходу викладачі та студенти вшанували хвилиною мовчання пам'ять кожного з воїнів, полеглих у Другій світовій війні, після чого поклали живі квіти до пам’ятного знаку «Воїнам 221-ї стрілецької дивізії».


Читайте також: Учасники кіноклубу Docudays UA «Human Rights» обговорили поняття стереотипів і компетентностей

Переглядів: 408 | Додав: Admin