17:05
Старший викладач Білоруського державного університету культури і мистецтв Олег Барма провів онлайн лекцію для студентів та викладачів МДУ

18.04.2020 Олег Анатолійович Барма, старший викладач кафедри менеджменту соціально-культурної діяльності Білоруського державного університету культури і мистецтв провів онлайн-лекцію на тему «Електронні інформаційні ресурси закладів вищої освіти Республіки Білорусь і їх використання в освітньому процесі». 

В організації якої брали участь викладачі Юлія Сабадаш та В'ячеслав Кудлай та студенти кафедри культурології та інформаційної діяльності, співробітники НБ МДУ Наукова бібліотека Маріупольського державного університету, Інна Бурова Захід організовано на підставі договору про співпрацю між МДУ та БДУКіМ (Білоруський державний університет культури і мистецтв). Лектор познайомив слухачів з особливостями доступу (вільного, відкритого та змішаного) до електронних інформаційних ресурсів різних бібліотечних установ Білорусі. Представлено можливості роботи з: репозиторієм Білоруського державного університету культури і мистецтв; електронною бібліотекою Білоруського державного університету; електронною бібліотекою Полоцького державного університету; репозиторієм Вітебського державного університету; репозиторієм Білоруського національного державного університету; ресурсами Національної бібліотеки Білорусі; ресурсами Центральної наукової бібліотеки імені Якуба Коласа НАН Білорусі.


Учасники поставили питання стосовно методики проведення ефективної інформаційної евристики у національних ресурсах бібліотек Білорусі, щодо актуальних проблем координації репозиторіїв установ як в межах держав так і на глобальному рівні.


Учасники домовились, що в подальшому продовжать практику проведення спільних лекцій і наступного разу розглянуть проблеми впровадження віртуальних сервісів. Інші цікаві посилання дотичні до розглянутої теми лекції: 1) НБ БНТУ в допомогу вченим: 2) База даних «Вчені Білорусі»; 3) Відриті ресурси Національної бібліотеки Білорусі; 4) Репозиторій Інституту філософії НАН Білорусі; 5) збірки матеріалів Центру дослідження білоруської культури та мови у вільному доступі.


Дякуємо нашим надійним міжнародним партнерам з Білорусі за плідну співпрацю!

Переглядів: 505 | Додав: Деканат