14:54
Радник ректора МДУ Костянтин Балабанов поділився досвідом із майбутніми дипломатами

15 квітня з ініціативи Ліги політологів-міжнародників «Дипкорпус» відбулася зустріч із радником ректора Маріупольського державного університету, Почесним генеральним консулом Республіки Кіпр у Маріуполі, професором кафедри міжнародних відносин та зовнішньої політики Костянтином Балабановим.

У ході зустрічі студенти спеціальностей «Міжнародні відносини» та «Політологія» дізналися, на які посади дипломатичної служби може претендувати випускник МДУ, на що треба звертати увагу при виборі країни для відрядження, а також тонкощі роботи дипломата.


Це був перший візит президента Греції Константіноса Стефанопулоса в Україну та Маріуполь. Поїздка припала на грудень 1997 року, коли мороз доходив до 30 градусів. Здавалося б, протокольні служби МЗС обох країн повинні були врахувати пору року для запрошення глави сонячної Греції. Та сталося так, що для президента довелося терміново купувати теплу шапку в Києві. Було так холодно, що навіть дизпаливо застигало в автомобілях! Незважаючи на це, до Маріуполя президент Греції прибув уже при повній екіпіровці. Гостя зустрічали дуже тепло та урочисто. Тоді його обрали почесним громадянином нашого міста та першим почесним профестором Маріупольського гуманітарного інституту.


Вже більше 20 років Маріупольський університет здійснює якісну підготовку майбутніх дипломатів. Студенти проходять стажування у закордонних дипломатичних структурах, підрозділах Верховної Ради України, департаментах і відділах Міністерства закордонних справ України. Така можливість дозволяє молоді застосувати отримані знання на практиці, познайомитися з внутрішньою структурою установ, набути досвіду та завести корисні знайомства.


Унікальний досвід міжнародного співробітництва МДУ сприяє динамічному розвитку молодіжних обмінів, відкриває як для викладачів, так і для студентів широкі можливості залучення до міжнародних проєктів, науково-практичних конференцій і семінарів.

Переглядів: 266 | Додав: Деканат