09:23
Попри життєві перепетії: випускники МДУ урочисто отримали дипломи бакалаврів

20 липня у Маріупольському державному університеті відбулася церемонія вручення дипломів бакалаврам. Вона проходила у змішаному форматі за допомогою телемосту, адже спільноту незламного вишу все ще розділяють кілометри доріг.

Випускниками університету міста Марії стали 522 здобувачі освіти, з них 37 – відмінники. Приємно відзначити, що дипломи українського зразка отримали 43 громадянина іноземних країн: Туркменістану, Узбекістану, Азербайджану, Арменії, Нігерії, Камеруну, Ліберії.


Цього року відбувся перший випуск бакалаврів за спеціальностями «Міжнародне право» і «Публічне управління та адміністрування». Молодь поповнить ряди фахівців, які захищатимуть національні інтереси на міжнародному рівні та сприятимуть позитивним зрушенням у країні.


На початку урочистого заходу до присутніх звернувся ректор Маріупольського університету, професор Микола Трофименко. Він подякував випускникам за довіру і запевнив, що з отриманим дипломом вони зможуть досягнути бажаних висот. Крім того, очільник незламного вишу скористався можливістю запросити молодь продовжити мить студентства у магістратурі.


Дуже приємно, що ви пройшли цей шлях поруч із нами і відтепер будете гордо носити ім'я бакалавра Маріупольського університету. Я хочу, щоб ви вірили в себе, як ми віримо у вас. Хочу, щоб ви реалізувалися, використали набуті вміння, знання та навички у професійному житті. Здобута освіта – це потужний старт, інвестиція у саморозвиток. Хочу, щоб кожен з вас, будучи на своєму місці, наближав Перемогу. Не зупиняйтеся на досягнутому, постійно вдосконалювайтесь, не забувайте рідну Альма-матер і пам'ятайте, що ми завжди чекаємо на вас,

– Микола Трофименко.


У своїй промові ректор згадав імена тих, хто мав разом зі всіма випускниками отримувати дипломи бакалаврів, але кому так і не судилося завершити навчання. Від ворожих снарядів трагічно загинули Катерина Задніпровська та Віктор Шаповалов, який виконував бойове завдання захищаючи країну. Навічно студенти, вони були і назавжди будуть частиною героїчної спільноти Маріупольського університету.


Нинішні бакалаври ставали стипендіатами Президента України та імені М. С. Грушевського, займали найвищі місця на наукових і творчих конкурсах, брали участь в освітніх стажуваннях закордоном. До них належать Владислава Деліман (спеціальність «Культурологія»), Альбіна Сажкова (спеціальність «Туризм»), Феоктист Шовчко (спеціальність «Системний аналіз»), Ангеліна Іванова (спеціальність «Історія та археологія»), Віктор Шиян (спеціальність «Маркетинг»), Поліна Ковалевська (спеціальність «Соціологія»).


Варто згадати і тих, хто у мирні часи був зіркою кожного свята, радував своїм талантом і зривав оплески. Це учасниці народного ансамблю народного танцю «Промінь» Оксана Каковкіна (спеціальність «Історія та археологія») і Дар'я Лінник (спеціальність «Право»), а також учасниця народного аматорського колективу вокальної студії «Сопрано» Анастасія Ангеліна (спеціальність «Менеджмент»).


На завершення бакалаври Анастасія Безугла (спеціальність «Право»), Катерина Власенко (спеціальність «Управління персоналом та економіка праці»), Софія Петрова (спеціальність «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії») від імені всіх випускників подякували викладачам і всім тим, з ким розділили захоплюючі роки студентства.


Університет став невід'ємною частиною мого життя. Він подарував мені друзів, можливості для саморозвитку та подорожей. У певний момент він став тим, чого потребував кожен із нас – осередком незламності, який допомагав відволікатися від моторошної стрічки новин і рухатися далі. Наш університет не тільки про знання, тут студент може знайти підтримку у всіх розуміннях цього слова. Дякую усій академічній родині за те, що надихнули мене любов'ю до мого фаху і ні на хвилинку не змусили сумніватися у своєму виборі. Дякую усім студентам, з ким пощастило познайомитися за ці чотири роки і тим, кого особисто не знаю, але хто обирає Маріупольський університет,

– Софія Петрова.


Символічною частиною заходу стало вручення нагород директорці Центру розвитку людського потенціалу МДУ Лідії Коробченко. Вона відповідає за багато напрямків, зокрема допомагає студентами творчо розвиватися та отримувати необхідну соціальну допомогу. Між іншим, фахівчиня займалася організацією урочистого вручення дипломів бакалаврам, щоб вони запам'ятали останній акорд свого студентства. За свою самовіданну діяльність Лідія Коробченко нагороджена грамотами Міністерства освіти і науки України та ректора МДУ.


Переглянути відеозвернення ректора МДУ Миколи Трофименка до випускників-бакалаврів


Більше фото в альбомі на Facebook

Переглядів: 89 | Додав: Деканат