15:21
На кафедрі міжнародних відносин та зовнішньої політки відбувся методичний семінар на тему «Академічна доброчесність: академічний плагіат»

17.02.2021 р. на кафедрі міжнародних відносин та зовнішньої політики в очно-дистанційному форматі відбувся методичний семінар на тему «Академічна доброчесність: академічний плагіат» доповідачем виступила доктор історичних наук, професор Ірина Грідіна. В роботі семінару взяли участь викладачі кафедри, аспіранти спеціальності «Політологія» та здобувачі другого магістерського рівня вищої освіти спеціальностей «Політологія» та «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії».

До обговорення були запропоновані наступні аспекти: - Трактування академічної доброчесності та академічного плагіату у розрізі українського законодавства та нормативних актів МДУ; - Вимоги до рівня наукової кваліфікації здобувачів; - Різновиди академічного плагіату; - Самоплагіат і дискусії які існують щодо нього.


Жваву дискусію викликали питання пов’язані з механізмами та інструментами визначення академічного плагіату та самоплагіату в роботах різного рівня. Були обговорені ресурси які дозволяють, визначати текстові збіги


У підсумку було наголошено на необхідність суворого дотримання норм українського законодавства та нормативних актів МДУ, а саме «Етичного кодексу МДУ», «Положення про запобігання та виявлення академічного плагіату в наукових та навчально-методичних працях науково-педагогічних працівників та здобувачів вищої освіти МДУ» (введено в дію наказом МДУ від 30.11.2020 №302) всіма учасниками освітнього процесу.

Переглядів: 301 | Додав: Деканат