16:11
На історичному факультеті відбувся міжкафедральний науково-методичний семінар « З питань академічної доброчесності»

27.01.2021 р. на історичному факультеті відбувся міжкафедральний науково-методичний семінар з питань академічної доброчесності. Захід організований науково-методичною комісією факультету спільно з науковою бібліотекою МДУ.

У роботі семінару взяли участь викладачі історичного факультету, здобувачі вищої освіти спеціальностей «Соціологія», «Політологія», «Історія та археологія», «Середня освіта. Історія», «Культурологія», «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа», «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії».


Захід проведено в очно-дистанційному форматі із дотриманням санітарно-епідеміологічних вимог. Обговорювалися питання нормативно-правового забезпечення впровадження принципів академічної доброчесності у ЗВО України та Маріупольському державному університеті, дотримання академічної доброчесності науково-педагогічними та науковими працівниками, здобувачами вищої освіти.


Були проаналізовані основні види порушень академічної доброчесності, найбільш поширені види плагіату. Зацікавленість учасників семінару викликало питання щодо дії проекту сприяння академічній доброчесності в Україні (SAIUP) який покликаний сформувати нову академічну культуру.


Учасники семінару розглянули найпоширеніші прояви порушення академічної доброчесності у навчальних роботах, серед яких найчастіше зустрічаються переписування тексту з джерела власними словами без посилання на джерело та використання чужих текстів без вказівки на авторство.


До спільного обговорення актуальних питань дотримання принципів академічної доброчесності у наукових публікаціях були залучені й здобувачі вищої освіти третього освітньо-наукового рівня доктора філософії за спеціальностями «Історія та археологія» та «Політологія».


Дякуємо всім учасникам науково-методичного семінару за активність та увагу до питань академічної доброчесності!

Переглядів: 364 | Додав: Деканат