09:03
На історичному факультеті обговорили перспективи розвитку та удосконалення освітніх програм «Соціологія» та «Політологія»

09 червня 2021 року на історичному факультеті після успішного завершення підсумкової атестації на освітніх програмах «Соціологія» та «Політологія» бакалаврського рівня вищої освіти, у ході якої здобувачі вищої освіти продемонстрували високий рівень навичок та компетенцій, здобутих в результаті чотирьох років навчання, відбулася зустріч зі стейкхолдерами, присвячена питанням удосконалення підготовки на цих освітніх програмах.

У заході прийняли участь голови екзаменаційних комісій Андрій Каракуц (голова громадської організації «Центр прикладних досліджень», старший науковий співробітник відділу з проблем зовнішньої політики та міжнародної безпеки державної установи «Національний інститут стратегічних досліджень») та Наталія Букрєєва (голова Маріупольської районної державної адміністрації), гаранти та випускники освітніх програм «Соціологія», «Політологія».


Було обговорено перспективи подальшого розвитку освітніх програм. Стейкхолдери Андрій Каракуц та Наталія Букрєєва наголосили на зацікавленості регіонального ринку праці у фахівцях, яких готують на даних освітніх програмах, та зазначили, що гарантією підготовки конкурентоспроможних спеціалістів є тісна взаємодія з потенційними роботодавцями протягом всього періоду навчання.


У свою чергу гаранти освітніх програм підтвердили власну зацікавленість у подальшій співпраці з даними стейкхолдерами не лише в межах проведення підсумкової атестації, але й у напрямку розширення баз проходження практики для здобувачів вищої освіти.


В процесі дискусії також були вислухані пропозиції випускників відносно подальшого удосконалення освітніх програм. Перш за все, ними було висловлено побажання щодо організації практичної підготовки з орієнтацією на отримання здобувачами вищої освіти першого робочого місця в процесі проходження практики на випускному курсі.

 

Переглядів: 282 | Додав: Деканат