12:34
На базі МДУ пройшла Всеукраїнська науково-практична конференція з історії

У Маріупольському державному університеті вчені обговорили актуальні питання з історії Приазов’я, України та світу на ХVІІ Всеукраїнській науково-практичній конференції «Україна у світовому історичному просторі».

Традиційно організатором наукового заходу виступила кафедра історичних дисциплін МДУ за сприянням Інституту історії України й Інституту археології НАН України та Маріупольського краєзнавчого музею.


У цьогорічній конференції взяли участь понад 80 вчених, молодих науковців, студентів і юних істориків з Києва, Вінниці, Львова, Бердянська, Мелітополя, Краматорська, Маріуполя і Тарту (Естонія).


На початку пленарного засідання учасників привітали перший проректор МДУ, професор Олена Булатова, декан історичного факультету, професор Вікторія Лисак, завідувач кафедри історичних дисциплін, професор Володмир Романцов і директор методичного консалтингового центру Маріупольської міської ради Ірина Святченко. Із доповідями виступили старший науковий співробітник Тартуського университету Володимир Сазонов, доцент кафедри історичних дисциплін МДУ Вадим Коробка та аспірантка спеціальності «Історія та археологія» Інна Гончаренко.


У рамках конференції працювали п’ять тематичних секцій, на яких розглядалися історичні аспекти України доби Середньовіччя, Нового часу і сьогодення, актуальні проблеми розвитку історіографії, джерелознавства та культурного життя України, актуальні проблеми країн Європи, Азії та Африки.


В рамках роботи конференції також відбувся круглий стіл щодо обговорення змісту та програмних результатів ОНП «Історія та археологія» і їх вдосконалення, за участю представників ЗВО та аспірантів спеціальності 032 Історія та археологія Інни Гончаренко, Аліни Папац та Андрія Алфьорова, які взяли участь в обговоренні і внесли свої пропозиції щодо змін розділів ОНП «Історія та археологія»


Також для учасників та гостей конференції провели екскурсію Музеєм історії та археології МДУ, де вони змогли побачити археологічні колекції з експедицій університету та реконструкцію костюму і елементів обладунку скандинавського дружинника IX-X століть.


З нагоди проведення конференції наукова бібліотека МДУ організувала виставку наукових праць викладачів-істориків.

Переглядів: 407 | Додав: Деканат