13:05
«Ми і є та сім'я, сім'я вольна, нова»: студенти МДУ здобули перемогу в обласному конкурсі декламаторів

Студенти спеціальності «Історія та археологія» Маріупольського державного університету Кирило Олейнич і Максим Філіппов взяли участь в обласному конкурсі читців «В сім'ї вольній, новій...». Захід відбувся 13 березня у Краматорську.

Конкурс організований Управлінням культури і туризму Донецької обласної державної адміністрації та проводиться з метою вшанування пам’яті Тараса Шевченка.


Свої здібності в ораторському змаганні предемонстрували 26 представників творчої молоді Донецької області. Студенти Маріупольського університету виступили з віршами «Якби тобі довелося», «Холодний яр», «Якби зустрілися ми знову», «То так і я тепер пишу» та «Чого мені тяжко, чого мені нудно...».


За підсумками конкурсу Максим Філіппов отримав Гран-прі, а Кирило Олейнич став лауреатом ІІІ ступеня. Від організаторів хлопці отримали дипломи та цінні призи.


Вірші, які я декламував, були обрані не просто так. «Холодний яр» спрямований на пробудження національної свідомості українців. На мою думку, наразі це дуже важливо. Мене надихнули слова голови журі пані Аліни Певної, коли вона сказала: «Згодом ми обов'язково будемо декламувати вірші Шевченка не тільки у Краматорську, але і в рідному Донецьку та Луганську.»

– Максим Філіппов.

Переглядів: 280 | Додав: Деканат