14:47
Історики МДУ і поліцейські ознайомили школярів із Конвенцією про права дитини

Під час чергової безпекової студії в рамках проєкту «Mariupol Space for Trust. Побудова довіри до поліції для захисту безпеки і прав людини» викладачі та студенти-історики Маріупольського державного університету ознайомили учнів загальноосвітньої школи №33 із цивілізаційним надбанням людства – правами людини і дитини.

На початку заходу доцент кафедри історичних дисциплін МДУ Світлана Арабаджи запропонувала школярам розповісти, що їм потрібно для щастя, після чого присутні переглянули документальну кінострічку «Лізо, ходи додому!» з колекції документальних фільмів Docudays UA.


Також учням розповіли про Конвенцію про права дитини, історію її прийняття та базові засади документу. Діти спробували самостійно визначити, які права дитини порушували батьки головної героїні фільму «Лізо, ходи додому!».


За традицією в безпековій студії взяла участь інспектор із зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Донецькій області, старший лейтенант поліції Євгенія Іванченко. Вона розповіла дітям, як необхідно діяти в ситуаціях із порушенням прав і до кого звертатися по допомогу.


Наприкінці зустрічі учням подарували наліпки «Безпека моя фішка», розроблені у рамках проєкту «Mariupol Space for Trust».


Проєкт реалізується громадською організацією «Культурно-освітня платформа «Сенс» у партнерстві зі студентським науковим історико-археологічним товариством МДУ в рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу та урядів Данії, Швеції та Швейцарії.


Партнерами проєкту є Управління патрульної поліції в Донецькій області, відділ ювенальної превенції поліції Управління превентивної діяльності ГУНП в Донецькій області, маріупольські загальноосвітні школи І-ІІІ ступенів №№ 24, 25, 30, 33 і 51.

Переглядів: 367 | Додав: Деканат