16:54
Кафедра історії та археології МДУ провела захід до Дня Соборності України

23 січня на історичному факультеті викладачі кафедри історії та археології професор В.М. Романцов та доценти В.М. Коробка та Н.Ф. Шипік провели онлайн-лекцію, присвячену Дню Соборності України.

22 січня 1919 року на Софійській площі у Києві в урочистій атмосфері відбулося проголошення Акта злуки УНР та ЗУНР в єдину незалежну державу.


“Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України – Західноукраїнська Народна Республіка (Галичина, Буковина, Угорська Русь) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка”, – йшлося у зачитаному в центрі столиці універсалі.


Мрія про соборність ніколи не вмирала і прикладом цього у новітній історії України став велелюдний Ланцюг Єднання 21 січня 1990 року, участь у якому взяли наші співвітчизники з усіх куточків країни, який пробудив українців до боротьби за відновлення державної незалежності.


День Соборності України – це свято, яке символізує єдність українських земель. Це одне із найважливіших свят нашої країни, яке підкреслює, що ми всі – це один народ і ніякі рубежі не зможуть нас розділити.


Вітаємо всіх українців з Днем Соборності!

Переглядів: 160 | Додав: Деканат