18:39
Гід вступом 2023: на які магістерські спеціальності МДУ отримав бюджетні місця?

31 липня розпочалася подача заяв на вступ до магістратури Маріупольського державного університету. Абітурієнти, які прагнуть взяти участь у конкурсі на бюджет, мають подати заяви не пізніше 21 серпня, вказавши пріоритет від 1 до 5.

МДУ отримав фіксовані бюджетні місця на підготовку фахівців за 17 спеціальностями. Перший пріоритет заяви до незламного вишу збільшить шанси опановувати найбажаніший фах за кошти держзамовлення.


Найбільшу кількість бюджетних місць отримала спеціальність «Дошкільна освіта». На підготовку вихователів Міністерство освіти і науки України виділило 10 місць: 8 на денну форму навчання, 2 – на заочну.


По 7 місць отримали освітні програми «Середня освіта. Мова і література (англійська)» і «Екологія та охорона навколишнього середовища». За державним замовленням 5 майбутніх вчителів англійської навчатимуться на денній формі та 2 – на заочній. Вступники на екологічний фах зможуть розраховувати на бюджет тільки на денній формі навчання.


Педагогічні спеціальності «Середня освіта. Українська мова і література» та «Середня освіта. Історія» отримали по 6 місць: 5 на денну форму навчання, 1 – на заочну. На спеціальності «Початкова освіта» навчатимуться за бюджетом 4 магістранти рівно як на денній, так і на заочній формах.


На підготовку системних аналітиків на денній формі навчання МОН України надало 5 місць. Також на денній формі навчатимуться за держбюджетом документознавці – 3 місця та менеджери з туризму – 2 місця. Для опанування фаху культуролога на бюджеті виділили 3 місця: 1 на денній формі, 2 – заочній.


Спеціальність «Історія та археологія» отримала 4 бюджетних місця: 3 на денну, 1 на заочну. Такий самий розподіл має і спеціальність «Фізична культура і спорт».


Бюджетні місця отримали і філологічні спеціальності: 4 місця для навчання англійській, 3 місця – новогрецькій, 2 місця – українській, 1 місце – італійській мові та літературі. Здобуття освіти за держзамовленням за цими напрямками можливий тільки на денній формі навчання. На опанування польської мови виділено 3 місця: 2 на денній формі, 1 – заочній.


Маріупольський університет пропонує 36 освітніх програм за різними напрямками підготовки. На ті спеціальності, на які не виділено фіксованих місць, вступники претендуватимуть на бюджет за широким конкурсом.

Переглядів: 93 | Додав: Деканат