09:55
Гід вступом 2023: як стати студентом бакалаврату для здобуття ще однієї вищої освіти?

Для здобуття другої вищої освіти можна вступити на магістратуру або на ІІ курс бакалаврату, що дозволить більш ґрунтовно засвоїти матеріал за новим обраним фахом. Приймальна комісія Маріупольського державного університету консультує вступників з вищою освітою, які прагнуть не зупинятися на шляху отримування знань.

Інформацію про терміни, подачу заяв на бажані спеціальності та зарахування до незламного вишу можна знайти у нашому гіді «Як стати студентом бакалаврату для здобуття ще однієї вищої освіти».


Етап 1. Реєстрація і подача заяви на вступне випробування

Вступна кампанія розпочалася 1 липня з реєстрації особистих електронних кабінетів на сайті vstup.edbo.gov.ua. Особистий кабінет – це майданчик, який виступає посередником між вступником і приймальною комісією закладу вищої освіти. Через нього проходять усі етапи вступної кампанії – від подачі заяв до зарахування.


Для реєстрації електронного кабінету потрібно зазначити серію і номер диплома бакалавра/спеціаліста/магістра, а також дані документа, що посвідчує особу.


Вступ на ІІ курс бакалаврату відбуватиметься за результатами індивідуальної співбесіди. Вона містить запитання за фахом, який обирає абітурієнт.


Подання заяв на участь у співбесідах відбуватиметься через електронний кабінет з 1 до 21 серпня. Вступне випробування абітурієнт складає у дистанційному форматі 22 серпня.


Етап 2. Умови участі у конкурсному відборі

Результати співбесіди дозволять вступнику до 25 серпня подати заяви для участі у конкурсному відборі на вакантні місця. Абітурієнти можуть претендувати на навчання виключно за контрактом.


До кожної поданої заяви вступник додає мотиваційний лист – інформацію про особисту зацікавленість навчатися у певному закладі вищої освіти, на конкретній спеціальності.


Маріупольський університет пропонує велику кількість сучасних і затребуваних серед роботодавців професій. Опис освітніх програм ви знайдете у каталозі.


Етап 3. Рекомендація на вступ і зарахування

Дізнатися, чи отримав абітурієнт рекомендацію на вступ можна буде 28 серпня. Після цього 29 серпня вступник має виконати вимоги до зарахування. Для цього потрібно підтвердити вибір місця навчання в електронному кабінеті за допомогою кваліфікаційного електронного підпису (КЕП). У разі неможливості отримання КЕП потрібно звернутися до приймальної комісії обраного вишу для написання заяви.


Перелік документів для зарахування:

• паспорт,

• реєстраційний номер облікової картки платника податків,

• військовий квиток (для військово зобов’язаних),

• документ про здобуту освіту і додаток до нього,

• довідку ВПО (за наявності),

• фото розміром 3х4 см.,

• договір про навчання (укладається за допомогою приймальної комісії),

• договір про оплату навчання.


Контакти приймальної комісії Маріупольського університету для консультацій:

Телефони: (096) 743-74-43, (073) 743-74-43, (066) 343-74-43, (0629) 58-70-52

E-mail: [email protected]

Телеграм-бот: MRPL Unibot

Графік роботи:

Понеділок – п’ятниця: з 9:00 до 16:30

Переглядів: 90 | Додав: Деканат