09:41
Гід вступом 2023: як отримати ваучер на навчання у МДУ?

Виклики сьогодення потребують рішучих дій, серед них здобуття ще однієї освіти для перекваліфікації або підвищення освітньо-професійного рівня. У Маріупольському державному університеті цьогорічні вступники на контракт зможуть навчатися за ваучерами – документами, що дають право на безоплатну освіту за певними спеціальностями.

Отримати ваучер можна у центрі Державної служби зайнятості або заповнивши онлайн-заявку на порталі держустанови.


Категорії громадян, які мають право на безоплатну освіту, визначений законом України «Про зайнятість населення»: це внутрішньо-переміщені особи, люди з інвалідністю, звільнені з військової служби, чоловіки та жінки віком 45+ зі страховим стажем не менше 15-ти років.


За допомогою ваучера отримати освіту можна за 123 професіями та спеціальностями. Маріупольський університет пропонує до вступу освітні програми: «Дошкільна освіта», «Міжнародна економіка», «Управління персоналом та економіка праці», «Кібербезпека», «Маркетинг», «Менеджмент», «Менеджмент організацій і адміністрування», «Менеджмент. Управління фінансово-економічною безпекою», «Менеджмент. Управління закладом загальної середньої освіти», «Менеджмент міжнародних інфраструктурних проєктів», «Практична психологія», «Середня освіта. Українська мова і література, зарубіжна література», «Системний аналіз», «Соціальна робота», «Туризм», «Фізична культура і спорт».


Детальний опис освітніх програм знаходиться у каталогах ОС «Бакалавр» та ОС «Магістр».


Вартість ваучера дорівнює 10-кратному розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить майже 27 тисяч гривень. Якщо вартість навчання перевищує цю суму, вступник до закладу освіти доплачує різницю самостійно.


З вартістю навчання у Маріупольському університеті можна ознайомитися за покликанням.


За додатковою інформацією щодо отримання ваучера на навчання звертайтеся у найближчий центр зайнятості, переходьте у розділ «Ваучер» на порталі служби, телефонуйте до контакт-центру за номерми: 093-834-57-00, 099-038-58-89, 097-461-51-36.

Переглядів: 104 | Додав: Деканат